Connect with us

Winkelen

De uitvinding van de koffieautomaat en zijn groeiende populariteit

De koffiezetautomaat is voor het eerst geïntroduceerd in 1946. Meerdere bedrijven zeggen het apparaat uitgevonden te hebben, omdat in verschillende werelddelen verschillende machines op het zelfde moment uitgevonden zijn. Think Twice Trading uit de Filipijnen zegt bijvoorbeeld de eerste koffieautomaat die op munten werkt, uitgevonden te hebben.

Veranderingen van de machines door de jaren heen

De machines zijn door de jaren heen erg veel veranderd. In 1960 zijn machines uitgevonden met ingebouwde koffiemolens, zodat consumenten meer soorten koffie konden kiezen. Meer opties werden in 1991 toegevoegd toen espresso’s en cappuccino’s beschikbaar kwamen.
Deze toegevoegde mogelijkheden zijn op zijn minst deels de reden voor de groeiende populariteit. Een andere reden is de mogelijkheid om creditcards en bankpassen bij de machines te gebruiken. De machines zijn altijd populair geweest omdat ze zo eenvoudig zijn.

Je koffieautomaatbedrijf starten

Om zo’n soort bedrijf te beginnen heb je een automaat nodig die koffie maalt en koffie zet en dat alles op een precieze en veilige manier. Je kan deze automaten huren of kopen. Je kan daarnaast overwegen een franchise te nemen. Een franchise wordt ook wel een rent-to-own bedrijf genoemd en het voordeel is dat je minder starterskosten nodig hebt.
De locatie wordt heel belangrijk als je zo’n soort bedrijf wilt beginnen. De machines moeten neergezet worden op plekken waar mensen weinig of geen mogelijkheid hebben om hun cafeïne binnen te krijgen. Het is waarschijnlijk niet zo handig om een machine naast een Starbucks neer te zetten. Vliegvelden, kantoren en lunchruimtes bij scholen en universiteiten zijn goede plekken.

Hoe vind je koffieautomaten die special koffie verkopen?

Speciale koffie wordt steeds populairder. In sommige landen worden koffieautomaten gebruikt om blikjes met allerlei soorten speciale koffie te verkopen. Dit zijn geen blikjes die je mee naar huis neemt om je eigen koffie te maken. Het zijn blikjes of glazen flessen waaruit je drinkt. Het drinkt een stuk beter dan een papieren beker.
Misschien dat dit idee uiteindelijk de hele wereld verovert. Op het moment zijn dit soort koffieautomaten vooral populair in Japan, waar reclames met Brad Pitt en Arnold Schwarzenegger worden vertoond die dit soort producten aanprijzen.

De voor- en nadelen van koffie drinken

Gezondheid & Welzijn

Advertisement