Connect with us

Vakantie & Toerisme

Wintersport

Op vakantie gaan is natuurlijk erg leuk, naar een warm land samen met vrienden of familie. Maar in de winter op vakantie hoort er natuurlijk ook bij. Dit noemen we wintersport, vooral in Nederland gaan er veel mensen op wintersport. In Nederland heb je natuurlijk geen hoge pistes waar je van af kan skiën. Daarom gaan er veel Nederlanders waar je optimaal op wintersport kan. Veel bezochte landen zijn Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en Frankrijk.
Vooral Oostenrijk is erg populair bij de Nederlanders. Oostenrijk heeft dan ook de meeste skigebieden, en is natuurlijk ook een van de grootste wintersport landen. Oostenrijk staat ook bekend om de drukke plekken, om de sfeer en cultuur. Het is er vooral heel gezellig volgens de mensen die hier op wintersport gaan. Jaarlijks gaan er miljoenen mensen op wintersport in Oostenrijk.
Oostenrijk is meteen ook een van beste landen om op wintersport te gaan, daarom gaan er jaarlijks veel mensen terug naar Oostenrijk. Dit land heeft tientallen skigebieden waar je uit kunt kiezen, de ene is goed om met familie heen te gaan, de een is voor de ervaren skiër. En je hebt natuurlijk ook de skigebieden waar je goed kunt apreskiën. Dit is voor de jongere natuurlijk weer wat leuker.
De skidorpen in Oostenrijk staan er vooral bekend om de karakteristieke sfeer. Het gaat hier niet om de mooie hotels waar je in slaapt, of de luxe die je daar hebt. Het gaat om de sfeer en alles wat je zult meemaken op de skigebieden. In Oostenrijk wordt je ervan verzekerd om een prima wintersport te beleven. Je kan door de pistes heerlijk skiën, of in de zon, op de top van de berg genieten van een drankje!

Advertisement