Connect with us

Vakantie & Toerisme

Vakantie Siena

Veel mensen die op vakantie gaan naar Toscane combineren hun vakantie vaak met het bezoeken van cultuursteden, waar Toscane om bekend staat. Naast Florence wat ook wel het openlucht museum van Toscane wordt genoemd en de wat kleineren plaatsen Volterra en San Gimignano, kennen we allemaal de bekende plaatsen Pisa en Siena. En wie Siena zegt zegt Palio, de befaamde paardenrace op het grote plein ‘Piazza del Campo’, wat dan helemaal omgebouwd is tot een heuse paardenrenbaan, waar de verschillende wijken van Siena elkaar bestrijden om de overwinning en de eer om voor 1 jaar de ‘titel’ te dragen.

Siena bezienswaardigheden

Naast de Palio zijn er natuurlijk tal van andere bezienswaardigheden en evenementen in de stad Siena zelf maar ook in de gelijknamige provincie Siena. Als u in Siena zelf bent moet u zeker een bezoekje brengen aan de Dom van Siena, daterend uit de 12e eeuw. Een zeer imposant bouwwerk met kunstschatten van Bernini en Michelangelo. Ook het ‘palazzo publico’ is een zeer markant gebouw, opgetrokken uit verschillende steensoorten en met zijn karakteristieke klokkentoren. Voor de muziekliefhebbers staat er uiteraard een bezoek aan de muziekacademie Chigiana op het programma en als u in een van de agriturismo locaties verblijft in Siena moet u zeker het internationaal befaamde muziekfestival, wat jaarlijks in juli en augustus wordt gehouden, bezoeken.

Siena wijnen

Toscane, maar zeker ook Siena staat bekend om zijn wijnen. In het noorden heeft men natuurlijk het wereldberoemde chiantigebied met zijn talloze prachtige chianti wijnen maar ook Montepulciano is een pareltje, waar de bekende Vino Nopile di Montepulciano wordt gemaakt. Een perfecte wijn om bij een van de locale gerechten b.v. een bordje Pici (een lokale pasta) te drinken.
Maar de provincie herbergt ook de hoogste berg van Toscane nl. de Monte Amiata waar veel toeristen ’s zomers wandelen en hiken of er met de mountainbike op uit gaan voor prachtige tochten door de natuur. En ’s winters kun je er genieten van een geweldige skivakantie. Natuurlijk niet zulke uitgebreide skigebieden als in het noorden van Italië maar wel heerlijk rustig, weg van de hectiek van de grote massa.

Agriturismo in Siena

Vakantie vieren kun je op verschillende manieren doen maar een verblijf in een agriturismo is zeer populair bij de Nederlanders, die naar Italië op vakantie gaan.
De natuur en het authentieke leven meemaken bij een locale familie die olijven en/of druiven verbouwd voor het maken van olijfolie en wijn en waar de gastvrijheid hun tweede natuur is, wordt door veel gasten beleefd als een geweldige ervaring. Vaak heeft men prachtig verbouwde appartementen met een panoramisch zwembad, van waaruit je fantastische vergezichten hebt over het heuvellandschap van de ‘Crete Sienese’ en kun je genieten van de locale gerechten, die worden bereid in het restaurant op de locatie. Tritt – Case in Toscane heeft een uitgebreide selectie agriturismo locatie in Toscane en de provincie Siena en adviseert u graag bij specifieke wensen.
 

Advertisement