Connect with us

Vakantie & Toerisme

Sportieve vakantie

Sportieve vakanties zijn een geweldige manier om je te ontspannen en lekker actief bezig zijn te combineren met een vakantie. Toch is voor veel mensen het beeld bij een sportieve vakantie gelijk heel extreem en kan lang niet iedereen zich voorstellen waarom een sportieve vakantie leuk kan zijn.
Waarom kiezen voor een sportieve vakantie?
Hoewel een strandvakantie of een all inclusive ergens op een resort erg leuk kan zijn, is het vaak na een paar dagen toch wel een beetje saai. Bij een sportieve reis heb je veel meer afleiding overdag terwijl er alsnog tijd is om te genieten van een drankje, bij het zwembad te liggen of uit te gaan.
 
Een tweede groot voordeel van een sportieve vakantie is dat je tijdens de sport-activiteiten heel geconcentreerd bezig bent. Je kunt je andere gedachten echt even op nul zetten en genieten van het moment. Hierdoor beleef je momenten veel intenser en zul je merken dat je op een andere manier ontspant.
Waar kun je het beste op reis?
Er zijn in Europa veel reisbestemmingen waar je een sportieve vakantie kunt beleven, al dan niet gecombineerd met een strandvakantie. Afhankelijk van je wensen kun je je vakantie zo actief maken als je zelf wilt natuurlijk.
Voor echte actievelingen – de Franse Alpen

Als je echt op zoek bent naar een avontuurlijke en afwisselende sportieve vakantie, dan zijn de Franse Alpen zeker de moeite waard. Niet alleen kun je hier ontzettend veel verschillende outdoorsporten ondernemen, je kunt ze ook nog eens in verschillende variaties van pittigheid doen. Zo kun je een kennismakingstocht raften, maar ook gelijk een vrij heftige raft-tour kiezen. Het mooie aan de sportieve reizen die je in Frankrijk kunt ondernemen is dat je veel mogelijkheden hebt om uitdaging op je eigen niveau te zoeken en echt grenzen te verleggen.
Voor de “ik wil ook uitgaan en feesten” vakanties – Kroatie
Oke, sportief bezig zijn is best leuk, maar er is ook een tijd van ontspanning. Ben jij iemand die ook op zoek is naar een vakantie waar je heerlijk uit kunt gaan en kunt genieten van cocktails, het zonnetje en het strand? Dan is een actieve strandvakantie Kroatie waarschijnlijk veel geschikter voor jou. Niet alleen geniet je van een geweldige vakantie op 30 meter van het strand, je hebt nog steeds veel mogelijkheden om een actieve en grensverleggende vakantie te ondernemen.
Voor de natuurliefhebbers en gezelligheidszoekers
Scandinavië en met name Noorwegen en Zweden hebben veel te bieden aan de avonturier die op zoek is naar een groepsrondreis of een back to basic vakantie. Prachtige natuur, woeste fjorden, ruige bergen, eindeloze meren, veel wildlife en een vakantie vol afwisseling en unieke locaties om te ontdekken met je leeftijdsgenoten.
Dit artikel is geschreven door Simi Actieve jongerenvakanties

Advertisement