Connect with us

Vakantie & Toerisme

De tofste buitenlandse bestemmingen om carnaval te vieren

Wie ermee is opgegroeid, wilt nooit meer anders maar voor veel mensen van ‘boven de rivieren’ blijft het een groot raadsel wat alle Carnavallers in het zuiden des lands nu bezielt wanneer ze in februari een aantal dagen achter elkaar alle remmen losgooien. We hebben het natuurlijk over carnaval! Dronkenlappen, slechte muziek en een ijzige kou waardoor het aanvoelt alsof de wind dwars door je carnaval kostuum gaat. Tsja, carnaval vieren in de lage landen is no walk in the park. Wel zin om je eens volledig op te doffen voor carnaval maar dan liever in het buitenland? Wij zetten onze favoriete bestemmingen voor je op een rij!
 
Rio de Janeiro, Brazilië
De onbetwiste koningin van het carnaval is natuurlijk de Braziliaanse kuststad Rio de Janeiro! We kunnen ons allemaal wel de uitbundige pakjes voor de geest halen waarmee ongekend veel mensen tijdens de carnavalsperiode door de straten van Rio dansen. Jong, oud, dik, dun ; iedereen doet mee. Als je naar Brazilië gaat om je in het feestgedruis te mengen, moet je ook zeker een kaartje kopen voor de bekende parade waar een hele stoet praalwagens langs komt. Je zult je ogen uitkijken!
 
Tenerife, Spanje
Voor wie het liever een stukje dichter bij huis zoekt is er het carnaval op het Spaanse eiland Tenerife. Binnen Europa is dit het grootste carnaval dat er is. Het feest vindt plaats in hoofdstad Santa Cruz de Tenerife en ook hier zul je je ogen uitkijken. Veel Zuid-Amerikaanse invloeden komen terug in dit feest, wat betekent dat ook hier de outfits glitterend en de danseressen schaars gekleed zijn.
 
Keulen, Duitsland
Ook onze oosterburen kunnen er wat van! Keulen staat bekend als een van de gezelligste steden tijdens de carnavalsperiode. Na Tenerife is het carnaval in Keulen de grootste in Europa. Verwacht een volledig versierd centrum, gezellige optochten en muziek die door de hele stad te horen is. Als je groot fan bent van carnavalskleding zul je hier zeker ogen te kort komen. De Keulenaren en andere bezoekers van het ‘’Karneval’’ staan er namelijk om bekend altijd groots uit te pakken voor dit gezellige feest!
 
New Orleans, Verenigde Staten
Ook in de Amerikaanse stad New Orleans is het goed toeven tijdens carnaval. Ook hier aan parades geen gebrek, wat betekent dat er meer dan genoeg te zien en te doen valt! In New Orleans wordt naar carnaval verwezen als Mardi Gras; een feestdag die officieel plaatsvindt op de avond voorafgaand aan Aswoensdag. Inmiddels hebben de Amerikanen het feest echter gerekt en is ook hier sprake van een meerdaagse verkleedpartij die mensen van heinde en verre trekt!

Advertisement