Connect with us

Vakantie & Toerisme

De nieuwe 8 traps automaat van Dodge Ram, hoe bevalt hij?

Bij DickerSchutz Car Import zijn we altijd terughoudend als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. We vinden het immers belangrijk de juiste kennis in huis te hebben in het geval er problemen zijn met de nieuwe techniek.
Comfort
Uiteraard proberen we nieuwe auto’s uit. Dus toen de eerste Dodge Rams met de bekende 8-traps automaat van ZF arriveerden hebben we gelijk zelf een proefritje gemaakt. Het valt dan op dat de versnellingsbak zéér soepel schakelt en de motor goed in bedwang houdt. Je merkt zo ook dat de samenwerking tussen motor en versnellingsbak speciaal is. Geef je namelijk gas om te accelereren, dan schakelt de bak eerst één of twee trappen terug, en pas dan wordt er vermogen aan de motor gegeven. Dat is uniek.
Ook schakelt de bak al terug als je langzamer gaat rijden of het gas loslaat. Heel geavanceerd.
Wat heeft Dodge Ram met Rolls Royce Phantom gemeen?
Je raadt het al, de 8-traps automaat van ZF. Een topproduct dus, anders koos Rolls Royce er niet voor. We vragen onze klanten hoe de nieuwe automaat bevalt. Klanten die al een Dodge Ram gehad hebben, met een 5- of 6-traps automaat zeggen dat hij veel comfortabeler én veel zuiniger is.
100 keer beter, volgens Henk van Haren, die ook bij ons zijn volgende Dodge Ram gekocht heeft.
Helpt om te kiezen.
We krijgen veel Belgische klanten die last hebben van het voordeel aller aard. Hierdoor is hun BMW X5 of X6, hun Range Rover Sport of Audi Q7, die zakelijk gereden werd, plotseling vele duizenden euro’s duurder per jaar geworden. Een Dodge Ram is hèt alternatief op lichte vracht, maar men twijfelt. Lever ik niet teveel comfort in?
Na 150m proefrijden is het al duidelijk!
“Pap, die rijdt beter dan de X6!” zegt het zoontje vanaf de achterbank, terwijl hij zijn vader een proefrit maakt in een Dodge Ram met 8-traps automaat. We zijn amper de straat uit. Als we daarna de autoweg, de A2 bij Maastricht, oprijden en vader natuurlijk vol gas geeft is het duidelijk. De 8-traps automaat bedient de motor geweldig. Hij schakelt snel door alle versnellingen heen , op naar de 8-ste versnelling. De motor ronkt tevreden. En pa is het ook. “Ongelofelijk, dit had ik nooit gedacht!”
Kom naar de grootste showroom van Dodge Rams in Europa
Kijk eens op de website van DickerSchutz Car Import. Koop géén Dodge voordat je in Maastricht enorm veel nieuwe Dodge Rams naar keuze hebt zien staan. Alle kennis en onderhoudsmogelijkheden zijn aanwezig. Een vriendelijk en enthousiast team die hun klanten als vrienden zien. We hebben veel goede referenties, Google onze naam maar eens. Maak meteen een afspraak voor een proefrit in een Dodge Ram. Maar let op! Na zo’n proefrit valt het meestal tegen in uw eigen auto.

Wat te denken van online prijslijsten van Dodge Rams

Auto

Advertisement