Connect with us

Vakantie & Toerisme

Dagje uit Drenthe

Drenthe staat natuurlijk bekend om de hunebedden en de TT van Assen maar deze provincie heeft zoveel meer te bieden. Een dagje uit op de fiets is met het zeer uitgebreide fietspadennet voor jong en oud,  een heerlijke en sportieve ervaring. Een dagje uit op de fiets voert u door de bossen, over heidevelden, langs zandverstuivingen en de mooiste vennen. Onderweg hoeft de inwendige mens niet vergeten te worden, overal vindt u op uw dagje uit Drenthe mooie horecagelegenheden en heerlijke terrassen om even te ontspannen.
Een dagje uit en cultuur
Tijdens uw dagje uit in Drenthe kunt u sport, ontspanning en cultuur combineren. Uw fietstochten leiden door prachtige esdorpen verspreid over de provincie, rietgedekte Saksische boerderijen, waarvan u tijdens het dagje uit de mooiste voorbeelden vindt in het unieke dorp Orvelte met haar ambachtelijke winkeltjes. Zowel jong als oud kan zich daar vermaken met het aanbod van allerlei activiteiten.
U kunt daar bijvoorbeeld zomaar de herder met een kudde Drentse heideschapen tegenkomen, of de pas geboren lammetjes bekijken en misschien wel de fles geven of een rit maken langs monumenten met de paardentram. Rondom Orvelte liggen ook prachtige fietsroutes die leiden naar verschillende bijzondere bestemmingen die uw dagje uit onvergetelijk maken.
Een dagje uit en overnachten.
Uw dagje uit op de fiets in Drenthe kunt u natuurlijk combineren met een overnachting in één van de vele bed and breakfasts of een comfortabel en luxe hotel. ’s Avonds genieten bij het haardvuur van Drentse gastvrijheid of ontspannen in een spa of zwembad maken uw dagje uit compleet.

Advertisement