Connect with us

Sport & Recreatie

Tips voor de aanschaf van een mamafiets

mamafiets

Hij is populairder dan ooit! De fiets met transportondersteuning, ook wel de e-bike genoemd. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen en dat maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een geschikte fiets te vinden. Wat is de beste manier om kindje(s) te vervoeren? In deze blog nemen we de elektrische moederfiets onder de loep. Waar moet je  nu eigenlijk op letten? Wij geven je tips om de beste mamafiets te kiezen.

Veiligheid

In de dagelijkse gezins hectiek moet je kunnen vertrouwen op je fiets. Met je dierbaarste bezit fietsen moet natuurlijk wel extra veilig gebeuren. Hier is de moederfiets speciaal op afgestemd. De buizen zijn vaak dikker, waardoor hij zwaarder is. Laten we de handelingen even doorlopen. De dubbele standaard zorgt voor stabiliteit, waardoor je rustig de kids in de kinderzitjes kan zetten en niet bang hoeft te zijn dat deze mogelijk omvalt. De stuurvergrendeling zorgt er daarnaast voor dat je kleintje(s) makkelijk in het zitje kan vastmaken, zonder dat je fiets omvalt. Als je kroost veilig en wel zit, ben je klaar voor de rit. Bovendien is de instap van de elektrische fiets laag en zit er een ruime afstand tussen zadel en stuur, waardoor er geen gevaarlijke manoeuvres uitgehaald hoeven te worden op je volgeladen fiets.    

Comfortabel fietsen

Wanneer je begint met fietsen, bepaalt een sensor de mate van ondersteuning. Hierdoor wordt fietsen met kinderen en zelfs met boodschappen, een fluitje van een cent! Het steuntje in de rug zal de dagelijkse bezigheden makkelijker maken en met de elektrische ondersteuning zullen de afstanden gevoelsmatig korter zijn. Zo bereik je zorgeloos en snel je plaats van bestemming!

Uitvoeringen

De mamafiets is er in allerlei soorten en maten. En niet geheel onbelangrijk, het ziet er niet uit als een moederfiets maar als een stoere transporter. Je hebt hem ook in een bakfiets uitvoering, zodat je kinderen, hond, speelgoed en buggy in een keer kan vervoeren. Welke uitvoering je fijn vindt, wat belangrijk is om op te letten is de sterkte van de motor. Deze is namelijk per fiets verschillend. Hoeveel kracht de motor moet hebben hangt af van je eigen wensen. De transport ondersteuning die geboden wordt, is door middel van een voorwiel-, midden- of achterwielmotor.   
De mamafiets maakt het leven als moeder een stuk gemakkelijker! Weet jij al welk type mamafiets het beste bij jouw familie past?

Advertisement