Connect with us

Sport & Recreatie

Informatie over fietskleding

“There are nine million bicycles in Beijing”, misschien kent u dit liedje van Katie Melua van een aantal jaren terug nog wel. Wat de meeste Nederlanders echter niet weten, is dat ons kikkerlandje helemaal niet onder doet voor Beijing. Ook in Nederland zijn namelijk zo’n negentien miljoen fietsen. Dat zijn dus meer fietsen dan mensen in ons landje!

Stadsfiets

Het overgrote deel van deze negentien miljoen fietsen zijn stadsfietsen. Dit zijn de fietsen waarop we allemaal elke dag op en neer naar ons werk, de supermarkt of school gaan. Deze fiets is er al in talloze uitvoeringen, denk maar aan de omafiets, de transportfiets, de bakfiets en de standaard heren-, dames- en kinderfietsen. Naast deze fietsen zijn er natuurlijk ook nog de wielrenfietsen en de mountainbikes. Bij fietskleding denkt men dan ook vaak aan kleding voor wanneer je op één van de laatste twee fietsen gaat rijden. Ook voor de stadfietsen is het echter mogelijk om fietskleding te kopen. Als het gaat om wielerkleding zijn er ontzettend veel populaire soorten merken kleding. Wat dacht u bijvoorbeeld van Castelli fietskleding? Ontzettend populair in de wielerwereld. Mede doordat Castelli de nieuwe kleding sponsor is geworden van de Belkin wielerploeg, Belkin Pro Cycling.

In weer en wind

Wat dacht u bijvoorbeeld van regenkleding? Aangezien het in Nederland regelmatig met bakken uit de hemel kan komen, is een regenpak voor de meeste mensen die dagelijks op de fiets zitten geen overbodige luxe. Bent u meer een recreatieve fietser en gaat u vaak bij mooi weer in het weekend een tochtje maken? Ook dan is het handig om speciale fietskleding aan te schaffen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een winddicht jack? Ook al is het mooi weer, wanneer u lang op de fiets zit, kan de wind op een gegeven moment toch vervelend koud worden. Een winddicht jack zorgt er dan voor dat u geen last zult hebben van de wind en dus gewoon kunt genieten van uw fietstocht. Aangezien fietskleding voor zowel mannen, als vrouwen en zelfs kinderen verkrijgbaar is, kunt u dus met het hele gezin op pad, zonder dat u kou hoeft te lijden omdat de wind u vol in het gezicht blaast.

Advertisement