Connect with us

Mode

De perfecte schoenen voor het WK2014

Ieder EK en WK gaan we weer massaal op zoek naar mooie en unieke oranje items, die we nog netjes in de kast hebben liggen van vorige edities of opnieuw moeten gaan kopen. Dit zijn vaak shirtjes, pruiken, petten, schmink en vlaggen. Schoenen zien we echter niet zo vaak toegespitst op het WK. Hier brengt Cruyff Classics dit jaar verandering in met een mooie WK collectie van 7 verschillende deelnemende landen. De sportieve leren schoenen met de naam van de legendarische voetballer uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis, zijn er dit jaar in een speciale WK editie. Het populaire Vicenzo model is uitgebracht in de landen kleuren van Duitsland, Spanje, Argentinië, Nederland, Frankrijk, Brazilië en Italië. De WK collectie is onder andere verkrijgbaar bij Sooco schoenen.
Een mooie exclusieve editie met ieder zijn unieke details. De schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als textiel, suède en glad leer. Op iedere tong staat een unieke tekst met betrekking op het nationale team. Dit zijn de volgende teksten: Nederland La Naranja Mecánica, Argentinië La Mano De Dios, Brazilië Samba Futebol, Italië Grande Paolo, Spanje Tiki-Taka, Duitsland Lothar & Andy en Frankrijk Allez Zizou. De betekenis van deze teksten worden nu kort even besproken.
La Naranja Mecánica
Dit heeft betrekking op het WK van 1974. Johan Cruyff zette de wereld namelijk in vuur en vlam met zijn tactische stijl van voetballen, het zogenaamde totaal voetbal.
La Mano De Dios
Dit heeft betrekking op de hand van God. Het wereld beroemde winnende doelpunt van Diego Maradona in 1986.
Samba Futebol
Tijdens het WK van 1994 speelde het Braziliaanse elftal het zogenaamde samba voetbal. Dit was speels, zonnig, straatvoetbal achtig voetbal dat alleen de Braziliaanse spelers konden laten zien.
Grande Paolo
Dit is natuurlijk de legendarische Paolo Rossi die in 1982 zijn comeback maakte na het omkoopschandaal. Hij werd namelijk topscoorder en wereld speler van het jaar.
Tiki-Taka
In 2010 speelde het Spaanse elftal het bekende Tiki-Taka voetbal. Dit type voetbal word veel in verband gebracht met FC Barcelona en Johan Cruyff. Door het spel zo te spelen heeft Spanje in 2010 de wereldtitel binnengesleept.
Lothar & Andy
Dit is natuurlijk niemand anders dan Lothar Matthäus, die in 1990 wereldkampioen werd met west Duitsland. Zijn tegenstander, Maradona, zei het volgende over hem: “He is the best rival I’ve ever  had. I guess that’s enough to define him”.
Allez Zizou
Het WK 1998 werd gehouden in het thuis land van sterspeler Zinédine Zidane. Door het spel van onder andere  Zidane leek het of de Brazilianen er niks van konden.
Dit waren de 7 verschillende schoenen en hun verhaal. Voor welk land ga jij?
 

Waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe sportkleding

Winkelen

Dragen ze in 2015 nog steeds Uggs?

Mode

Wil je geholpen worden? Draag dan hakken!

Gezondheid & Welzijn

Advertisement