Connect with us

MKB & Industrie

Goederen transporteren naar een ander land?

Hoe krijg ik mijn goederen vervoerd?
Heb je een product dat je wil vervoeren naar een ander land, dan heb je de keuze om het zelf te vervoeren of gebruik te maken van een transporteur. Daar komen uiteraard kosten bij kijken, maar het bespaart je naast veel tijd ook veel ellende.
Een transporteur doet niets anders dan het vervoeren van producten en goederen. Zij hebben dus vele contacten in verschillende landen. Niet alleen jouw producten worden gebracht met bijvoorbeeld een vrachtwagen maar deze kunnen ook in ontvangst genomen worden op locatie.
Wat zijn de mogelijkheden voor transporteren?
De mogelijkheden voor het uitbesteden van je vracht zijn zeer divers. De verschillen in kosten hebben voornamelijk te maken wie de risico’s neemt. Hoe meer risico de transporteur moet nemen hoe hoger de kosten voor jou.
Je kunt dus op basis van het soort product en de eventuele financiële schade voor jou bepalen welke risico’s je wel en niet wilt nemen.
Wat zijn de risico’s?
De risico’s voor een vracht zijn zeer divers en verschillen per land. Het kan gebeuren dat een vracht wordt tegen gehouden omdat papieren niet in orde zijn, of dat de vracht goederen vervoert die niet zijn toegestaan in het land van bestemming.
Ervaring in transport is daarom zeer belangrijk. Kijk daarom altijd goed of de transporteur waar jij mee samenwerkt, ervaring heeft met het land van bestemming. Ieder land heeft namelijk andere regels. Ervaringen en contacten voor verschillende landen kunnen dan een groot voordeel zijn.
Kies dus voor een ervaren partij om negatieve ervaringen te voorkomen. Certificering helpen jou om te bepalen of een partij betrouwbaar is.
Vervolgens maakt het niet uit of je nu kiest voor transport naar Duitsland, Rusland of naar Pakistan.

Advertisement