Connect with us

MKB & Industrie

Bedrijf starten – de 3 fouten die de meeste ondernemers maken

In Nederland starten jaarlijks meer dan 100.000 mensen een eigen bedrijf. De redenen dat mensen een eigen bedrijf starten is, om meer vrijheid te hebben, hun eigen creativiteit kwijt te kunnen, meer zelfstandig te zijn en een betere bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Veel mensen weten vaak niet, dat 85-95% van alle startende ondernemers binnen de eerste 5 tot 10 jaar stoppen met het eigen bedrijf. Vaak komt dit door 3 redenen.

Reden 1: Ze zien zichzelf meer als expert dan als een ondernemer, wanneer ze hun bedrijf starten

Veel ondernemers zien zichzelf als ze hun bedrijf starten meer als een expert dan als een ondernemer. Dit komt omdat ze nooit geleerd hebben om te denken als een ondernemer. Ze hebben gewerkt als werknemer, en denken te weten hoe je moet denken als ondernemer. Als de groei van het bedrijf stokt, investeren ze meer tijd in het verbeteren van hun expertise, dan in het verbeteren van hun ondernemersvaardigheden.

Reden 2: Ze nemen korte termijn beslissingen en hebben geen strategie

Veel startende ondernemers vragen zichzelf af: “hoe kan ik zo snel mogelijk geld verdienen?” doordat ze dat denken, worden ze afgeleid door vele korte termijn strategieën zoals Multilevel marketing, FOREX trading en nog meer korte termijn strategieën. Zo bouwen ze dus nooit een succesvol bedrijf op; veel ondernemers hebben 15 keer 1 jaar ervaring, in plaats van 1 keer 15 jaar ervaring. Ze worden dus nooit echt goed in iets en leren daardoor ook niet hoe ze moeten ondernemen.

Reden 3: Ze focussen zichzelf op de activiteiten die geen geld opleveren

Veel ondernemers zijn met van alles en nog wat bezig, maar kunnen zichzelf beter richten op het binnenhalen van nieuwe klanten. En dat doe je door marketing en sales (verkopen). Verkopen betekent een potentiele klant overtuigen dat ze voor jouw product of dienst moeten kiezen. Marketing zorgt ervoor dat potentiele klanten zich kenbaar maken aan het bedrijf, zodat je de verkoop kan laten plaatsvinden.
Ga je voor jezelf beginnen? Zorg dat je deze 3 fouten dus niet maakt! Zorg dat je een stappenplan bedrijf starten hebt, om succesvol te kunnen starten!

Advertisement