Connect with us

Kunst & Cultuur

Quiltexpositie in Delden en Borne

expositie

Begin november worden in museum Bussemakerhuis in Borne en in het Parochiehuis in Delden ca. 125 quilts geëxposeerd. Deze expositie komt voort uit een unieke samenwerking tussen Museum Bussemakerhuis en ’t Kleinvakheukske Ity, deze twee beide op textiel gerichte organisaties hebben ieder een eigen invalshoek.
Museum Bussemakerhuis is een uniek monumentaal linnen-fabrikeurshuis. Als u het museum bezoekt stapt u het enige overgebleven 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen. In het beschermd dorpsgezicht “Oud Borne” wordt u op eigentijdse wijze een blik op de historie van de Bornse linnen-geschiedenis gegund. Het Bussemakerhuis vertegenwoordigt een stuk Twents textiel verleden en schetst de rijke historie van de Bornse linnengeschiedenis in de 18 en 19e eeuw.
De quilts worden binnen het museum verweven met de vaste expositie waardoor u van beiden kunt genieten. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het drinken van een kopje koffie met wat lekker in de sfeervolle tuinkamer.
In het Parochiehuis in Delden, eveneens een prachtig pand, ligt de nadruk op de grotere werken. Op beide locaties zal een diversiteit aan (wand)quilts worden tentoongesteld met zowel traditionele als experimentele patronen.
Textielkunst staat in deze tijd volop in de belangstelling en daarin neemt het Quilten een bijzondere plaats in.
Quilts bestaan uit aaneen gestikte lapjes stof, die zeer kunstig en kundig, gemaakt worden door met diverse lapjes prachtige patronen te naaien. Het geheel, bestaande uit 3 lagen, wordt uiteindelijk doorgepit (quilten).
Beide locaties, gelegen in Twente liggen ca. 5 km van elkaar maar zijn uitstekend op één middag te bezoeken. Indien u gebruik maakt van een auto of een fiets, doorkruist u landgoed Twickel.
Openingstijden: vrijdag van 12.00 – 19.00 uur, zat- en zondag 11.00 – 17.00 uur.
Entree bedraagt € 3,-.per locatie/ € 5,- combinatiekaart
Museum Bussemakerhuis, Ennerkerijk11, Borne www.bussemakerhuis.nl
Parochiehuis, Langestraat 79, Delden www.ityquilts.nl

sportschool man sportschool man

Drempel om te Sporten vaak te hoog!

Sport & Recreatie

Tentoonstelling Landwaarts in World Art Delft

Kunst & Cultuur

BSG88 een tentoonstelling met Paula Kouwenhoven, Ann Derkx en Dodog Soeseno

Kunst & Cultuur

Advertisement