Connect with us

Huis & Tuin

Welke tuinplant moet ik kiezen?

Welke tuinplant moet ik kiezen?
De keuze in tuinplanten voor in de tuin is erg groot. Bekende en veelgebruikte tuinplanten zijn onder andere de Buxus, Pachysandra, Klimop en Lavendel), welke in dit artikel verder worden toegelicht. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot tuinplanten kopen, is het aan te raden om je eerst eens goed te verdiepen in de eigenschappen van deze tuinplanten.
Enkele bekende tuinplanten
Tuinplant 1). De Buxus sempervirens is een veelgebruikte, maar relatief traag- groeiende (haag)plant met ovaalvormig, groene blad. Wanneer men een laagblijvende haag wil creëren (zo’n 40-50 cm hoog), is de Buxus een perfecte keuze. Zowel in het voorjaar als in het najaar terugsnoeien om de Buxus in model te houden. Ook voor vormsnoei is de Buxus perfect geschikt.
Tuinplant 2). De Pachysandra terminalis is misschien wel de bekendste bodembedekker die we kennen. Een groot voordeel is dat de Pachysandra weinig onderhoud vergt, snel groeit en ook op schaduwrijke plekken goed kan vertoeven. Voor wie opzoek is naar planten welke wintergroen zijn, is de Pachysandra een goede keuze! In de maanden maart en april verschijnen kleine witte bloempjes.
Tuinplant 3). De Klimop, zowel te gebruiken als bodembedekker en klimplant is voor iedereen wel bekend. Wie in zeer korte tijd een volgroeide pergola, schutting of muur wil hebben, kan kiezen voor de Klimop. Groei zeer snel en is wintergroen. Vogels zijn er dol op, want voor het bouwen van vogelnestjes zijn dit perfecte planten.
Tuinplant 4). Lavendel. Bekend van de vakanties in Frankrijk, de luchtverfrisser of de heerlijke geur van de bloem. Een makkelijk te onderhouden tuinplant, welke perfect geschikt is voor in zowel moderne als landelijke tuinen. Prachtige en heerlijk geurende paarse bloemen. Vergt weinig onderhoud en brengt klaar in uw tuin!
Tip
Wist u dat online tuinplanten kopen tegenwoordig ook mogelijk is? Aangezien u voor een haag al snel grote aantallen planten nodig hebt, is het erg gemakkelijk dat deze tuinplanten worden thuisbezorgd.

Beplanting en tuinverbetering

Huis & Tuin

Tuinplanten kopen

Huis & Tuin

Advertisement