Connect with us

Actueel

Schimmel en roet verwijderen

Schimmel en roet verwijderen is een vervelende klus

Iedereen heeft wel eens last van schimmel in huis of de badkamer. Wat belangrijk is is om te onderzoeken hoe de schimmel daar gekomen is en een oplossing hier voor te vinden. In de meeste gevallen gaat het om een slechte ventilatie en stil staande lucht in de ruimte.Het is van groot belang in de ruimte een goede afzuiging of ventilatie te hebben. Dit zal voor 95 % het probleem zeker gaan oplossen.
Nu de schimmel eenmaal al aanwezig is zal deze schimmel verwijdert moeten worden. Hiervoor zijn meerdere schoonmaak middelen en technieken die u kan toepassen. Allereerst moet u zich heel goed beschermen met een gezichtsmasker om zo niet de slechte middelen in te ademen.Vaak zit er gloor in deze middelen en is zeer slecht voor de gezondheid.U kunt verschillende schoonmaakmiddelen gebruiken om schimmel te verwijderen zoals HG, of schoonmaakazijn gebruiken die de schimmel razend snel oplossen.Wat ook goed werkt is een beetje bleek verdunt met water.
 

Roet verwijderen gemakkelijk en snel

Geheel afhankelijk van de omvang van de roetschade ( bij brand of afzuig problemen van de open haard ) zal er eerst een verzekering expert ter plaatse moeten komen om zo het schade bedrag vast te stellen voor u verzekering. Na dat deze expert ter plaatse is geweest kan het schoonmaken van de roet beginnen en is een tijd rovende klus.
Allereerst zal het plafond gedaan moeten worden omdat anders de wanden weer vies zouden worden in verband met het nevelen van de plantenspuit.Er zijn verschillende middelen om roet te verwijderen een van deze middelen is pure alcohol. Als je dit verdunt met lauw water dan zal de roet snel oplossen en verwijdert kunnen worden met een spons. Ook de bekende HG producten zijn erg geschikt om het roet snel en goed te verwijderen. Na het verwijderen van roet aanslag zullen er altijd vlekken blijven bestaan. Helaas is het niet anders het gehele plafond en de wanden na het schoonmaken over te schilderen met een goede isolatie verf ( latex ).

Advertisement