Connect with us

Huis & Tuin

Tips voor de overgang van platteland naar stad

Wonen op het platteland is erg fijn. Er is altijd natuur om je heen en je leeft in een omgeving waar rust op nummer één staat. Smog en fijnstof zijn ver te vinden en ook zijn er altijd veel sterren te zien door het gebrek aan lichtvervuiling. Maar soms is het nodig om te verhuizen naar de stad, bijvoorbeeld door het krijgen van een andere baan. Wonen in de stad heeft vele voordelen, maar de overgang van de stad naar het platteland kan erg groot zijn. De geboren Texelaar Bob Bulder is toen hij erg jong was van Texel naar Den Helder verhuist. Deze verhuizing bracht een enorme verandering in omgeving met zich mee. Toch heeft Bob Bulder zich goed kunnen aanpassen aan het leven in de stad. In dit artikel zal Bulder een paar tips geven om de stap van het platteland naar de stad gemakkelijker te maken.

Tip 1

Maak uitstapjes naar natuurparken in de buurt. Dat je in de stad woont hoeft namelijk totaal niet te betekenen dat je jezelf nooit meer in de natuur kan begeven. In tegendeel zelfs! Veel grote steden in Nederland hebben de meest mooie parken waar je jezelf, met een beetje fantasie, zo weer op het platteland waant.

Tip 2

In de stad wonen kent vele voordelen, zoek dus uit wat deze voor jou zijn. Op deze manier wordt het voor jezelf ook iets gemakkelijker om het leven op het platteland los te laten en op een frisse manier je leven in de stad te beginnen. Een groot voordeel van de stad is dat er altijd wat om je heen gebeurd, bijvoorbeeld. Hou je van films kijken? Ga dan vaker naar de film in de stad! Hou je juist erg van live muziek? Bezoek dan vaker poppodia in jouw stad! Alles kan, dat is juist zo fijn aan het wonen in de stad!

Tip 3

Heb je heimwee naar het platteland? Schroom dan niet om een weekendje weg te boeken naar het stukje platteland in kwestie. Het is nooit verkeerd om even terug te gaan. Op deze manier kan je na zo’n weekendje ook weer met een frisse start in de stad beginnen.
Heb je nog meer vragen over de overgang van het platteland naar de stad? Contact Bob Bulder dan via zijn facebookpagina: https://www.facebook.com/bob.bulder.165

Advertisement