Connect with us

Huis & Tuin

Trends voor zwevende TV meubels

Hoewel en stevige basis voor een televisiescherm natuurlijk belangrijk is, zowel om het gebruik ervan veiliger én aangenamer te maken, zijn zwevende TV meubels tegenwoordig een echte trend. Dergelijk meubilair staat echter niet op de grond, zoals dat bij traditionele soorten wel het geval is, maar zweeft als het ware boven de grond doordat ze zijn vastgemaakt aan de muur. Dit biedt enkele interessante voordelen op het vlak van gebruiksgemak en comfort. Een overzicht:

Meer ruimte dankzij  zwevend TV meubels

Eerst en vooral is het mogelijk om ruimte te sparen in de woonkamer als je voor een dergelijk TV meubel kiest. Dit is logisch, aangezien er geen basis is die op de grond staat, waardoor er dus meer plaats over is voor andere zaken – zoals een tapijt, tijdschriften, enzovoort. Dit is vooral handig als je woonkamer relatief klein is, maar je die toch stijlvol en comfortabel wil inrichten.

Veilig én stevig

Ook is een dergelijk meubelstuk erg stevig vastgemaakt, wat natuurlijk ook de veiligheid van de woonkamer bevordert. Hoewel veel mensen twijfels hebben bij de kwaliteit van zo’n TV meubel, hoef je je geen zorgen te maken zolang je voor vooraanstaande merken kiest.

In verschillende types verkrijgbaar

Of je je woonkamer nu modern, landelijk of industrieel wil inrichten, een zwevend TV meubel biedt heel wat mogelijkheden. Zo zijn er modellen met houtmotief die prachtig staan in een klassiek interieur, terwijl strakke, effen types dan weer beter passen in een moderne woning. Ook kan je kiezen tussen kasten in één stuk, ofwel types met verscheidene kleine kastjes voor de opslag van magazines, de afstandsbediening, enzovoort. Meer comfort en ruimte creëren in de woning begint bij kiezen voor het juiste meubilair – en daar is een zwevend TV meubel ongetwijfeld perfect voor.

Advertisement