Connect with us

Huis & Tuin

Terrasverwarmer op elektriciteit

Heb je er al eens over nagedacht om een terrasverwarmer in huis te halen? Je hebt de apparaten vast al zien opduiken bij kerstmarkten, op het terras van café’s of misschien gewoon bij vrienden thuis. Ze bieden een lekker temperatuurtje aan bij koele zomeravonden en koude winteravonden. En het moet gezegd worden: de sfeer zit er ook gelijk mee in. Daarbij heb je de keuze tussen terrasverwarmers op elektriciteit en op gas. Heb je geen trek in het sleuren met zware gasflessen? Dan is de keuze snel gemaakt.

Elektrische terrasverwarmers

Elektrische terrasverwarmers hebben sowieso ook al enkele voordelen tegenover de modellen op gas. Zo zijn ze een stuk goedkoper in gebruik en verwarmen ook gerichter. Het grote nadeel? Dat er wat gesleurd moet worden met draden maar zeg nu zelf: dat is niet het grootste probleem ter wereld. Elektrische terrasverwarmers kan je ook nog opdelen in diverse groepen op basis van het type verwarmingselement. Zo heb je de Halogeen verwarmers met als grote voordeel dat ze totaal niet windgevoelig zijn. Carbon en Quartz verwarmers zijn dan weer voordelig in de aanschaf maar voornamelijk geschikt voor beschutte ruimtes. Met Low glare dien je rekening te houden met de wind en een heatpanel is dan weer sterk in zwang voor rookruimtes of serres.

Stevig op de benen of wat rondhangen?

Bij de keuze wat voor type terras verwarmer je graag in huis zou halen kan je bij elektrische terrasverwarmers ook gelijk beslissen of je een staande of een hangende verwarmer wenst. Staande terrasverwarmers zijn relatief mobiel en geven rondom warmte maar zijn vanzelfsprekend ook relatief opvallend. Hangende terrasverwarmers kan je monteren aan de wand of aan het plafond. Het grote voordeel is dan ook dat ze niet in het zichtsveld hangen. Het bijbehorende nadeel? Je kunt ze niet verplaatsen doorheen de avond.

Advertisement