Connect with us

Huis & Tuin

Voor- én nadelen van een keuken vernieuwen

In plaats van de aanschaf van een compleet nieuwe keuken is misschien een keuken vernieuwen een betere optie. Er zitten veel voordelen aan een (gedeeltelijke) renovatie tegenover een nieuwe keuken maar eerlijkerwijs gebied ons te vermelden dat er ook enkele nadelen aan vast zitten. Het hangt nauw samen met de wensen van de klant of een keukenrenovatie de meest geschikte optie is.

Voordelen van een keuken vernieuwen

Het grootste voordeel van een keukenrenovatie vergeleken met een compleet nieuwe keuken is toch wel het financiële plaatje. Je bestaande keuken krijgt een nieuw aangezicht voor een veel voordelige prijs dan wanneer je een nieuwe keuken aanschaft. Zeker als het budget niet al te hoog is, is een renovatie de meest voor de hand liggende optie voor een verbetering van de bestaande keuken. Bijkomend voordeel is de meerwaarde die een opgeknapte keuken meegeeft aan het huis. Door een (simpele) renovatie uit te voeren aan de bestaande keuken vermeerder je de kans om het huis te verkopen. Vooral wanneer je een neutrale ‘look’ meegeeft aan de keuken. Bekijk samen met uw keukenrenovatie expert naar de verschillende mogelijkheden en ga voor een oplossing op maat!

Soms pakt een keukenrenovatie nadelig uit

In sommige gevallen is een keukenrenovatie misschien niet de beste optie. De indeling van de bestaande keuken staat zo goed als vast, een grote verandering zal er niet in zitten bij een renovatie. Er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden om wat aanpassingen te voltooien maar dit kan het budget doen laten oplopen. Ook kan het zijn dat bepaalde maten niet meer voorkomen bij de fabrikanten. Het speciaal op maat moeten laten maken van bijvoorbeeld kastdeurtjes valt dan waarschijnlijk ook duurder uit als gewenst. Wanneer je keuken in erbarmelijke staat verkeerd, is een renovatie natuurlijk ook niet de beste optie. Wellicht dat het aanschaffen van een nieuwe keuken dan te overwegen is. Uiteraard blijft een renovatie in alle gevallen goedkoper als een totaal nieuwe keuken. Nodig dé keukenspecialist dan ook gewoon uit voor een offerte bij jou in de keuken opgesteld. De expert kan jou vertellen wat de mogelijkheden zijn!

Advertisement