Connect with us

Huis & Tuin

Steigerhout voor binnen en buitenshuis

Steigerhout voor binnen en buitenshuis

Steigerhout is de laatste tijd er in de mode voor zowel binnen- als buitenshuis, het is milieubewust en je kan er van alles van maken. Zo wordt het tegenwoordig buiten veel gebruikt voor tuinmeubelen en overkappingen. Binnenshuis wordt het veel gebruikt voor kasten, opbergruimtes, tafels en ander meubilair. Maar steigerhout wordt ook steeds meer gebruikt als decoratie voor aan de muur of schutting. De reden dat steigerhout zoveel gebruikt wordt is omdat het een mooie uitstraling biedt en ook nog bijna onderhoudsvrij is. Meubels gemaakt van steigerhout gaat daarom lang mee en kunnen tegen een stootje, daarnaast is het ook niet erg als hier een kras of deuk in komt.

De juiste kleur: White wash

Het kiezen van de juiste kleur van het hout of die je het hout gaat geven is essentieel. Het moet namelijk wel bij de rest van het meubilair horen maar ook bij de stijl. Steigerhout kan in verschillende kleuren worden geverfd, echter zijn de meest voorkomende kleuren White wash, Grey wash en Black wash. Deze washes zorgen ervoor dat het hout een lichte verkleuring krijgt waardoor er geen verflaag op het hout ontstaat. Naast deze kleuren kan je het hout ook laten zoals het is (Onbehandeld) of je kan er een laag nano-coating of blanke lak overheen doen zodat het een wat donkere kleur krijgt. Op dit moment is white wash verf er populair voor in uw huis, deze kleur is ook makkelijk te combineren met andere kleuren steigerhout.

Voorkom verkleuring

Steigerhout is gemaakt van naaldhout, dit houtsoort neem snel en gemakkelijk vocht op en droogt snel weer op. Het nadeel hiervan is dat gemakkelijk kan verkleuren doordat het vocht opneemt, om dit te voorkomen is het belangrijk dat je het hout goed behandeld. Er zijn verschillende manieren waarop je het hout kan behandelen, één van deze methoden is impregneren. Hierbij wordt het hout ingesmeerd met een waterafstotende olie waardoor het geen vocht opneemt. Daarnaast kun je het hout ook in de lak zetten, hierdoor wordt het hout slijtvast en erg bestand tegen vlekken. Maar ook White wash en grey wash zijn methoden om het hout te beschermen tegen vocht en verkleuring, deze washes hebben namelijk dezelfde functie als impregneren alleen hebben deze een kleur. Ben je op zoek naar deze verfkleuren, dan ben je bij Moosefarg aan het juiste adres. Hier vind je een ruim aanbod aan diverse verven voor o.a. hout van topkwaliteit. De verf is gemakkelijk aan te brengen en blijft erg goed zitten. Zo kun je er eenvoudig voor zorgen dat het interieur weer als nieuw wordt.

Advertisement