Connect with us

Huis & Tuin

Lichte woonkamer

De woonkamer is dé ruimte in elke woning waar men samenkomt, geniet van de gezelligheid en nog veel meer. De woonkamer telt als een van de belangrijkste en meest centrale van het het huis, en het is dan ook belangrijk aandacht te besteden aan de inrichting ervan.
Zeker in de lente en zomer is het een goed idee om te kiezen voor een lichte inrichting. Hoe je dan nu het beste doet is een vraag die een antwoord behoeft. De volgende tips kunnen je daar zeker bij helpen.

Een lichte woonkamer creëren

Niets zo aangenaam als een woonkamer die er fris, licht en gezellig uitziet. Houd met de volgende factoren rekening en je interieur krijgt meteen een totaal nieuwe look:

Ga voor lichte kleuren

Het spreekt voor zich dat je best kiest voor lichte, frisse kleuren. Zowel in een klassieke als een moderne inrichting is dit belangrijk. Beige, wit en verschillende tinten lichtgrijs garanderen een frisse maar toch gezellige sfeer, zeker als je tussen die kleuren afwisselt. De kleuren zouden moeten terugkomen in alle meubelstukken en decoratie. Zo kan je kiezen voor een zwevend TV meubel mat wit in een moderne woning, of licht beige stoelen en tafels in een klassieke stijl.

En toen was er licht

Licht betekent natuurlijk niet enkel dat er veel lichte kleuren moeten zijn. Je kan de ruimte ook meteen frisser en ruimer doen lijken door gewoon veel natuurlijk licht binnen te laten. Dit kan je doen door de juiste raamdecoratie te kiezen, zoals doorschijnende gordijnen. Daarbij kan je ook de verlichting van de ruimte aanpassen, zodat bepaalde delen beter worden verlicht dan andere. Meestal zit men samen rond de televisie, dus het spreekt voor zich dat de verlichting daar sterker moet zijn. Op die manier wordt een frisse, gezellige indruk gegeven aan de ruimte.

Advertisement