Connect with us

Huis & Tuin

Ladegeleiders

Wat is een ladegeleider?

Iedereen heeft wel eens een lade te hard dicht gegooid en is zich toen rot geschrokken van de knal, of heeft de hele inhoud overhoop gehaald. Ook een lade die niet goed dicht gaat of niet mooi aansluit op de rest van het meubel waar die inzit kan ook erg vervelend zijn.
Vaak beseffen mensen niet dat deze problemen veroorzaakt worden door een slechte, of niet aanwezige, ladegeleider. Een ladegeleider is een vaak metalen onderdeel van een lade die er voor zorgt dat de lade stevig in het meubel vastzit en soepel te gebruiken is.

Prijzen ladegeleiders

De eerdergenoemde problemen zijn vaak simpel op te lossen door goede ladegeleiders te gebruiken. Het is ook niet moeilijk om zelf een ladegeleider te monteren en op de meeste websites van grote doe-het-zelf winkels staan gebruiksaanwijzingen. Het bedieningscomfort van de lade wordt hierdoor drastisch verbeterd. Ze zijn er voor alle soorten en maten lades. Voor hele grote lades zijn er zelf geleiders die tot 3000 kilo aan gewicht kunnen dragen. Ook het probleem van het lawaai van een dichtslaande lade kan opgelost worden met speciale geleiders. In bijna alle doe-het-zelf winkels is een uitgebreid assortiment te vinden. Prijzen starten ongeveer vanaf 17,50 en kunnen oplopen naarmate de lade groter wordt of het maximale gewicht die de lade moet kunnen dragen groter wordt.

Waar kunt u een ladegeleider kopen?

U kunt ladegeleiders onder andere kopen bij een doe-het-zelf winkel. Daarnaast kunt u ook terecht bij IJzerwarenwinkel. Vraag de juiste adviezen, en zorg ervoor dat u uw juiste ladegeleider koopt, die past bij uw lade.

Advertisement