Connect with us

Huis & Tuin

Dakkapellen + dakkapel prijzen

Dakkapel

Een dakkapel + dakkapel prijzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kan de dakkapel die je wilt laten plaatsen zo duur maken als je zelf wilt. Dakkapellen en de bijbehorende prijzen zijn afhankelijk van elkaar in verband met de grootte, vorm en de gebruikte materialen. Natuurlijk zijn er standaardprijzen maar deze zijn vaak weer erg verschillend tussen de verschillende aannemers. Een dakkapel dat wordt geplaatst om de ruimte op zolder groter te maken kan voorzien zijn van twee of meerdere ramen die onafhankelijk van elkaar open kunnen gaan. Daarbij kan een dakkapel geheel van kunststof zijn. Kunststof heeft ten opzichte van hout grote voordelen. Omdat het onderhoud van een dakkapel voor velen te hoog is is de kunststof uitvoering voor velen de beste keuze. Bij een kunststof dakkapel is schilderen niet meer nodig.

Plaatsen

Je kan een dakkapel plaatsen wanneer je al een tijd in je huis woont. Vaak is er dan behoefte aan meer ruimte. Denk hierbij aan een studeerkamer of kinderkamer. Door het plaatsen van een dakkapel wordt zowel de ruimte in omvang groter maar ook de sta ruimte. Voor het plaatsen van een dakkapel kan je uit verschillende modellen kiezen. Wanneer je van hout hem laat maken zal een aannemer ongeveer 3 tot vier dagen daarvoor nodig hebben. Je kan ook een prefab dakkapel laten plaatsen. Deze wordt in de werkplaats gemaakt zodat hij alleen nog maar geplaatst moet worden. Dat levert een grote tijdsbesparing op. In een dag kan een prefab dakkapel geplaatst worden.

Prijzen

De dakkapellen en de bijbehorende  dakkapel prijzen kunnen enorm verschillen. Toch zijn er standaard richtprijzen. Een standaard dakkapel met een hoogte van 150 cm en een breedte van 250 cm heeft een standaard richtprijs. Een houten dakkapel vanaf ongeveer €3000,-. Een kunststof dakkapel vanaf ongeveer €3700,-. Een prefab dakkapel vanaf ongeveer €3700,-. Een polyester dakkapel vanaf ongeveer € 4200,-. Laat altijd meerdere offertes maken en kies dan die aannemer waarbij u goed gevoel heeft. Ga niet alleen uit van de goedkoopste maar van die aannemer die u vertrouwd.

Advertisement