Connect with us

Huis & Tuin

Het bouwen van een boomhut: welke afvalcontainers heeft u nodig?

Het is de droom van iedere jongen – maar stiekem ook van veel meisjes – om een eigen boomhut te hebben in de tuin. Een plekje waar hij of zij zich even kan terugtrekken, lekker kan lezen, met vriendjes spelen of zelfs huiswerk kan maken, zonder gestoord te worden door broertjes of zusjes. Heeft u de ruimte in de achtertuin en heeft u een grote stevige boom? Dan kunt u eenvoudig een boomhut bouwen tussen de takken. En voor het afval kunt u een afvalcontainer huren.

Groen afval

Om te beginnen heeft u voor dit project een groen afvalcontainer nodig. Voor het aanleggen van een boomhut in een boom is het namelijk noodzakelijk om takken af te zagen. Op deze manier kunt u de boom zo vormen dat het eenvoudig is om de boomhut te kunnen bouwen. Deze takken, bladeren en ander groenafval dat hierbij komt kijken, kunt u makkelijk aanbieden in de groen afvalcontainer. Let op: deze is niet geschikt voor aarde. Wilt u ook aarde of zand aanbieden dan kunt u kiezen voor een schonegrond container. Hierin mogen geen stenen en boomstronken worden aangeboden.

Hout afval

Let wel, gewoon hout mag niet worden weggegooid in de groen afvalcontainer. Om oud hout (zoals over gebleven stukjes hout en dergelijke) aan te bieden kunt u een hout afvalcontainer huren. Deze zal – net als de container voor groenafval – bij u voor de deur worden geplaatst en na gebruik weer worden opgehaald. Recyclen was nog nooit zo gemakkelijk.

Voordelen

Waarom zou u ervoor kiezen om een afvalcontainer te huren? U kunt toch ook makkelijk de GFT kliko gebruiken voor tuinafval? Ja dat kan inderdaad. Toch zal blijken met een project zoals een boomhut bouwen in een grote boom dat u meer tuinafval zal hebben dan u kunt aanbieden in de GFT bak. Bovendien hoeft u nu zelf niet met het afval naar de milieustraat, want de container wordt ook weer bij u op een door u afgesproken tijdstip opgehaald. Zo kunt u meteen genieten van de boomhut, zonder alles nog te hoeven opruimen.

Up Next:

Ladegeleiders

Don't Miss:

Opstijgend vocht

Advertisement