Connect with us

Huis & Tuin

Kozijnen vervangen

Waarom wilt u uw kozijnen vervangen?
Wilt u een ander uiterlijk aan uw woning? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen om uw klassieke houten kozijnen te vervangen voor aluminium kozijnen. Deze kozijnen staan bekend om zijn moderne en stijlvolle uiterlijk.
Mochten uw kozijnen aan vervanging zijn door houtrot of andere veroudering dan is één ding zeker. De kozijnen moeten vervangen worden. Voor u is het dan alleen de vraag: Kies ik voor hetzelfde type kozijn of kies ik voor een nieuw type kozijn met de hedendaagse kwaliteitseisen die u hierbij kan en mag verwachten? U kunt hierbij denken aan verschillen in onderhoud, gebruiksgemak en levensduur. Een kunststof kozijn vergt namelijk veel minder onderhoud dan een houten kozijn. Dit terwijl het uiterlijk geleverd kan worden met houtnerf, waardoor het uiterlijk vrijwel identiek is.
Voordelen van nieuwe kozijnen ten opzichte van oude kozijnen
Onderhoud
Met name kunststof kozijnen behoeven erg weinig onderhoud. Houten kozijnen dienen namelijk jaarlijks geschilderd en onderhouden te worden. Bij kunststof is dit niet nodig. Hierdoor bespaart u veel tijd en geld. Er hoeft namelijk geen schilder ingehuurd te worden om bij u alles te schilderen. Mocht u altijd zelf uw kozijnen schilderen dan bespaart u alsnog op de verfkosten.
Isolatie
De hedendaagse kozijnen isoleren een stuk beter dan de kozijnen van bijvoorbeeld twintig jaar geleden. Hierdoor bespaart u op de stookkosten. Zeker doordat alle nieuwe kozijnen tegenwoordig worden voorzien van het goed isolerende HR glas.
Al met al kunt u door het vervangen van uw kozijnen zelfs geld besparen. Namelijk geen tot weinig onderhoud en besparen op de isolatiekosten. Laat een expert berekenen in hoeveel jaar u uw geld terug heeft verdiend.

Kozijnen prijzen berekenen

Huis & Tuin

Advertisement