Connect with us

Huis & Tuin

Huis isoleren

Een warm huis
Isolatie is de oplossing. Fijn thuis komen begint bij een lekker warm huis. Dit kan met isolatie. De verwarming heel hoog zetten zou ook een oplossing kunnen zijn maar je voelt het verschil met isolatie wel degelijk. De vloeren voelen niet meer koud aan, de muren zijn warm en er is geen vocht meer in hoekjes.
Koude voeten
Je krijgt er koude voeten van en iedereen kent het wel, een koude vloer. De vloeren op de begane grond zijn meestal het kouds. Dit komt omdat het niet goed is geïsoleerd en vooral niet in de kruipruimte. Onder het huis is het vochtig, dit vocht kan gewoon verdampen en weer condenseren tegen de onderkant van de vloer. Hierdoor lijkt het vochtig binnen en word de vloer koud en klam. Met een goede isolatie verhelp je dit al, geen koude vloeren meer en ook geen koude voeten!
Kruipruimte isoleren
Er zijn verschillende manieren om de kruipruimte in je huis te isoleren. Er zijn daarvoor verschillende materialen zoals PUR-schuim of verschillende isolatieplaten. Er zijn ook schelpen die je huis kunnen verwarmen, dit is geheel natuurlijk. Je moet kijken wat het beste bij jullie past. Het gaat er natuurlijk om dat de vocht in de grond word gehouden en dat het de vloeren niet meer bereikt.
Slechte muurisolatie
In een slecht geïsoleerd huis kan het bij de muren en ramen ook erg koud zijn. Het lijkt dan op tocht. Je hebt hierbij ook verschillende manieren om je huis te isoleren maar de goedkoopste is spouwmuurisolatie. De ruimte tussen de 2 muren (spouw) word dan opgevuld met verschillend materiaal zoals: steenwol, glaswol of PUR-schuim. Hierdoor krijg je de koude buitenlucht en vocht niet meer binnen. Daardoor word het binnen een heel stuk warmer en behaaglijk om te wonen waardoor je ook de verwarming niet zo hoog meer hoeft te zetten.
Ramen isoleren
De ramen isoleren is ook nog een oplossing. De ramen zijn vaak niet goed geïsoleerd, vooral als het huis oud is laat het veel koude lucht door en kan het voelen als tocht. Dit kun je voelen doordat je dicht bij het raam staat of om je hand er voor te houden, je voelt dat het langs het raam kouder is dan in het midden van de kamer. Met ander glas (Modern HR++ glas) hou je de kou buiten en voelt het niet meer als tocht. Je hoeft de verwarming niet meer zo hoog te zetten en de temperatuur in huis is prettig en niet te koud zoals in de tuin.

Advertisement