Connect with us

Huis & Tuin

Hoveniers bedrijven: 3 bespaartips

Wil jij een mooie tuin aan laten leggen? Het is natuurlijk heerlijk om in een prachtige tuin te kunnen genieten van de zon, lekker een krantje te lezen of je kinderen zien spelen. Een tuin aanleggen en onderhouden kan aardig in de kosten lopen. Daarom volgen hier wat bespaartips waar je op kan letten als je hoveniers bedrijven laat kijken naar een tuinontwerp voor jouw droomtuin.

  1. Standaard tuinontwerp

Misschien vind je het niet leuk klinken, maar je kunt qua prijs het beste kiezen voor een standaard tuinontwerp. Hoveniers bedrijven hebben vaak een paar standaard of voorbeeld tuinontwerpen. Zo zal er vast wel een voorbeeld in de la liggen van een kleine stadstuin of die voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Zit hier een ontwerp tussen wat jou erg aanpreekt? Dan kan dit jou de helft van de ontwerpkosten schelen.

  1. Beplanting

Een voordelige keuze, is om te kiezen voor veelvoorkomende beplanting. Denk bijvoorbeeld aan buxus, klimop en leilinden. Deze beplanting wordt veel in tuinen gebruikt en ook op grotere schaal gekweekt dan exotische bloemen en planten. Dit doet ook meteen iets met de prijs. Bovendien heeft exotische beplating een kleinere overlevingskans, wat deze bloemen en planten ook duurder maakt.

  1. Materialen

Je kunt hoveniers bedrijven vragen of zij mee kunnen denken in goedkopere materialen. Zo is een grasveld goedkoper dan bestrating. Maar ook houtsoorten voor een schutting, beschoeiing aan slootkanten of vlonders kan een groot prijsverschil maken. De kwaliteit van het hout is altijd belangrijk voor de levensduur, maar ook goedkopere varianten zijn goed bestand tegen regen en wind.
Areamasters
Heb je meerdere hoveniers bedrijven vergeleken? Dan zal je vast uitkomen bij Areamasters. Dit hoveniersbedrijf uit Reeuwijk heeft al jaren ervaring in de aanleg en onderhoud van allerlei tuinen. Van standaard stadtuintjes tot een grote villa tuin. Geen tuin is te groot of te veel, want met hun groene vingers ligt jouw tuin er weer perfect bij.

Advertisement