Connect with us

Huis & Tuin

Waarom een alarmsysteem een belangrijke investering is

Nu de zomervakantie bijna op zijn einde loopt zijn er helaas ook heel wat mensen slachtoffer geworden van woninginbraak. Wanneer een huis dagenlang onbewaakt achterblijft met waardevolle spullen is dit de ideale gelegenheid voor criminelen om het huis leeg te roven. Oplettende buren kunnen een oogje in het zeil houden maar niets werkt zo efficiënt als een alarmsysteem. Wanneer iedereen een alarm installeert, is het voor inbrekers heel wat moeilijker om ongemerkt te gaan stelen/vernielen.
Overtuigd van een alarm? Dan kun je ervoor kiezen om de alarminstallatie zelf te installeren of om een professionele alarminstallateur in te schakelen.

1. Zelf een alarmsysteem installeren

De goedkoopste oplossing. Online kun je gemakkelijk een alarminstallatie bestellen. De installatie van deze alarmsystemen is vaak zeer eenvoudig. Eenmaal geïnstalleerd krijg je alarmmelding via sms/notificatie of oproep. In de meeste gevallen zul je een draadloos alarmsysteem aanschaffen. Dit vermijdt gedoe met kabels. Maar heeft als nadeel dat de signaalsterkte van het alarmsysteem soms niet voldoende is om door dikke betonnen muren te gaan.
Vooraleer je overgaat tot de aankoop van een doe-het-zelf alarmsysteem is het zeker de moeite om online de prijzen van alarmsystemen te vergelijken. Op beveiliging-vergeleken.be kan je bijvoorbeeld uitgebreide reviews van alarmsystemen lezen. Deze zijn geschreven door experts. Daarnaast kan je er onmiddellijk zien waar je het systeem online het goedkoopste kunt aanschaffen.
 

2. Een professionele alarminstallateur inschakelen

Een tweede optie is om een professionele alarminstallateur in te schakelen. Het spreekt voor zich dat dit de duurdere optie is. Je betaalt vaak een heel pak meer voor de alarminstallatie. Reken daarbij ook nog kosten voor de installatie en terugkerende abo-kost voor een meldkamer. Het voordeel is dat je uiteraard niets verkeerd kan doen. Bij een professionele alarminstallateur mag je er zeker van zijn het alarmsysteem naar behoren zal werken.
 
Maak voor jezelf dus de afweging of je kiest voor de goedkope maar iets moeilijkere optie door zelf een alarmsysteem te installeren of om gemakkelijkheidshalve wat meer te betalen voor een professionele alarminstallateur.

Advertisement