Connect with us

Huis & Tuin

Informatie over gemeubileerd verhuren

Het gemeubileerd verhuren van een woning heeft verschillende voordelen, maar er kunnen ook nadelen aan zitten. Wanneer je van plan bent om je woning gemeubileerd te gaan verhuren, is het dus verstandig om eerst even alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Hieronder zullen in ieder geval een aantal voor- en nadelen besproken worden om je een idee te geven van alle zaken die erbij komen kijken.

Het opstellen van een contract

Wanneer je je woning wilt gaan verhuren, moet je natuurlijk altijd een contract opstellen. Hierin moet je onder andere vastleggen wat de kale huur van de woning bedraagt en hoeveel je rekent voor gas, water en licht. Als je dus bovendien besluit om gemeubileerd te gaan verhuren, zul je hierover ook zaken vast moeten laten leggen in het huurcontract.

Is de huurder wel of niet aansprakelijk bij schade

Zo zul je onder andere moeten laten vastleggen of de huurder wel of niet aansprakelijk is voor eventuele schade aan het meubilair. En zo ja, moet de huurder dan in geval van schade zorgen voor vervangend meubilair of zorg jij als verhuurder voor vervangend meubilair en draait de huurder slechts op voor de kosten? Allemaal zaken die je van tevoren moet beslissen bij gemeubileerd verhuren.

De voordelen van gemeubileerd verhuren

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het gemeubileerd verhuren van je woning. Zo kun je bijvoorbeeld de huurprijs verhogen wanneer je een woonruimte verhuurt inclusief meubilair. Ook hoef je dan zelf niet al je oude meubels uit je woning te halen en hoef je ze ook niet te verkopen omdat je zelf nieuw meubilair hebt aangeschaft.
Op zoek naar meer informatie, kijk dan eens op www.moving-in.nl

Huurwoning via Orange Wonen Verhuurmakelaars

Actueel

Advertisement