Connect with us

Huis & Tuin

Glas bestellen en waarom HR++ glas zo populair is!

Veel Nederlanders hebben nog steeds enkel glas in de buitengevel van hun huis en dit bevalt soms nog gewoon prima. Zij vragen zich veelvuldig af waarom HR++ dubbel glas zo populair is. Een stuk populairder dan enkele beglazing namelijk. Toch is het voor de isolatie van uw huis noodzakelijk dat u ook isolerend (HR++) dubbel glas in de buitengevel heeft. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat als u uw hele woning isoleert zoals, spouwmuurisolatie of duurzame oplossingen zoals het plaatsen van zonnepanelen. Een gemiddeld huis heeft een glasoppervlakte van 20M2 naar buiten toe. Het glas is de plek waar binnen en buiten het dichtst bij elkaar komen, door de dikte van het glas. Doordat enkel glas veel warmte doorlaat naar buiten is dit voor veel woningen het punt waar gemakkelijk beter geïsoleerd kan worden. HR++ glas is dan ook zo populair, omdat het woningen een stuk beter isoleert voor zowel de warmte als voor geluidsisolatie.

Wordt een enkele glasplaat nog wel verkocht?

Logisch zou het zijn dat als er betere producten zijn qua isolatie dat het enkele glas langzamerhand een beetje verdwijnt. Niets is echter minder waar, omdat mensen waarbij een enkel glas ruitje kapot gaat niet allemaal overstappen naar dubbele beglazing blijft de product van enkel glas nog steeds lopen. Hierbij komt dat glasplaten tegenwoordig niet meer alleen in ramen gebruikt worden. Er komt steeds meer glas in het interieur, denk maar aan een glazen tafelblad en/of een glazen keukenachterwand.

Waar kan ik het best glas bestellen?

Wellicht heeft u een standaard glashandel waar u uw glas besteld en afhaalt. Als dit altijd goed bevallen is dan zou het goed kunnen zijn dat u uw volgende glasplaatje weer bij dezelfde glashandel koopt. Mocht u toch van te voren graag vergelijken in prijs en kwaliteit dan is het handig om via internet diverse glashandels te vergelijken. Tevens zijn er sites waar glas bestellen erg makkelijk is. Zij bezorgen dan het glas bij u thuis of u kunt ze afhalen bij verschillende panden.

Advertisement