Connect with us

Huis & Tuin

Begeleiding voor het kopen van tuinpoorten

Voor veel mensen is het kopen van een nieuwe poort een erg lastige beslissing. Naast het kopen van nieuwe tuinpoorten moet er vaak ook een compleet nieuwe afsluiting gekocht worden om de nieuwe stijl van de poort te complimenteren. Hierdoor moet er veel nagedacht worden en rondgekeken op verschillende websites en in verschillende winkels. Daarom wordt er vaak eerst gezocht naar de juiste soort afsluiting en daarna pas naar de poort. Doordat de gehele afsluiting 90% van de tuin in beslag neemt is het belangrijk dat deze afsluiting gemaakt is van een materiaal die de persoon aanspreekt.
Naast dat schuttingen mensen buiten houden zijn ze ook erg effectief om insecten buiten de deur te houden. Een goed geplaatste schutting met poort kan er voor zorgen dat geen ongedierte uw tuin in komt die u niet in uw tuin wilt hebben. Natuurlijk kunt u vogels en andere dieren met vleugels moeilijk buiten de deur houden echter ongedierte dat geen vleugels heeft kunt u met de juiste afsluitingen eenvoudig buiten de deur houden. Als u zeker wilt weten dat veel ongedierte buiten de deur gehouden wordt is het een goed begin om uw schutting en poort te maken met een minimale hoogte van 1m80. Hierdoor houdt u het meeste ongedierte buiten de deur en daardoor heeft uw tuin een stuk minder te verduren.
Daarnaast is één van de grootste problemen die veel huiseigenaren hebben dat ze niet weten van wie de schutting officieel is. Hierdoor is het belangrijk om in gesprek te gaan met de gemeente of met uw buren voor u begint aan een nieuwe schutting. Door te zorgen dat de buren en de gemeente de juiste vragen beantwoorden weet u met 100% zekerheid dat u de juiste beslissing neemt. Eén van de laatste problemen die u wilt is een ruzie met uw buren over het feit dat u een stuk van hun tuin aan het afbreken bent. Als u zeker weet dat u het recht heeft om uw schutting te plaatsen is het belangrijk om te weten welk materiaal u wilt gebruiken voor uw schutting en tuinpoort.
Tuinpoorten komen er in verschillende vormen en maten. Naast de rechthoekige tuinpoort die stevig aan de schutting vastgemaakt zit zijn er ook nog tuinpoorten die een meer elegante uitstraling hebben. Zo is er onder andere de open hardhouten poort die gebruikt kan worden om de tuin een meer open uitstraling te geven. Ondanks dat deze tuinpoort niet erg hoog is kan deze goed gebruikt worden om de tuin af te sluiten en vrienden of familie op een elegante manier welkom te heten. Deze uitstraling is een stuk aangenamer dan uw tuin compleet afgesloten te hebben. Dit komt doordat het niet een hermetisch afgesloten uitstraling heeft en daardoor een minder claustrofobisch gevoel kan geven.
De meeste poorten die door tuinhoutstock aangeleverd worden zijn van tropisch hardhout of geïmpregneerd naaldhout. Impregneren is het onder druk behandelen van hout met een vloeistof die beschermt tegen schimmels, insecten en houtrot. Hierdoor zullen de afsluitingen en tuinpoorten een veel langere tijd meegaan en bent u verzekerd van de beste kwaliteit van uw materiaal.  Daarnaast is er na het impregneren geen spoor meer zichtbaar van de behandeling en behoudt het hout haar natuurlijke uitstraling en kleur.  Daarmee weet u zeker dat  uw afsluitingen voor meerdere jaren mee zal gaan zonder dat het enig onderhoud van uw kant behoeft. Hierdoor kunt u prettig in uw tuin zitten en genieten van uw eigen wereld.
Als u zeker wilt weten dat u goede kwaliteit krijgt en daarnaast erg goede service staan wij altijd voor u klaar. Tuinhoutstock heeft vele jaren ervaring met het plaatsen van tuinafsluitingen en poorten en wij verzekeren u dat wij zo geruisloos mogelijk te werk gaan en alles in één keer op de juiste manier installeren compleet naar uw wensen. Wij bieden u de beste prijs- kwaliteitsverhouding en zorgen ervoor dat u met een gerust hart in uw tuin kunt zitten nadat alles geïnstalleerd is. Door onze jarenlange ervaring en passie die wij in ons werk leggen heeft u een probleemloze installatie van uw tuinafsluiting en tuinpoorten. Hierdoor heeft u geen last van ons en heeft u zelf geen zorgen over de juiste locatie van de schutting of de juiste technische plaatsing van uw schutting en tuinpoorten.

Advertisement