Connect with us

Hobby

Welke akoestische gitaren bestaan er?

Wanneer je aan een akoestische gitaar denkt, dan zie je vast een klassieke gitaar (Spaanse gitaar) voor je. Maar wist je ook dat er naast de klassieke gitaar er nog meer akoestische gitaren bestaan? Door het lezen van dit artikel kom je meer te weten over de akoestische gitaar.

Klassieke gitaar ofwel Spaanse gitaar

Deze akoestische gitaar staat bekend om zijn nylon snaren en klankkast. Alle andere gitaren zijn eigenlijk op basis van het model van deze akoestische gitaar ontworpen. Wanneer je als beginnende gitarist opzoek bent naar een goede beginners gitaar, dan is een klassieke gitaar een prima keuze.

Western gitaar

Een akoestische gitaar met stalen snaren en een grotere klankkast in verhouding tot de klassieke gitaar. De western gitaar staat vanwege zijn stalen snaren ook wel bekend onder de naam steelstringgitaar. Het bijzondere van deze gitaar is het geluid. De stalen snaren zorgen er namelijk voor dat het geluid wat feller en scherper klinkt.

Archtop gitaar

Het zou goed kunnen dat je nog nooit van deze akoestische gitaar hebt gehoord. Een archtop gitaar wordt namelijk niet vaak gebruikt om gitaarlessen mee te volgen, terwijl dit wel gewoon mogelijk is. Archtop gitaren zijn uitgerust met eigenschappen van een viool. De klankgaten hebben namelijk de vorm van f-muzieksleutels en de body heeft een wat gebogen vorm.

Resonator gitaar

In tegenstelling tot alle andere akoestische gitaren heeft de resonator gitaar een metalen klankkast. Men noemt deze klankkast ook wel een resonator, vandaar de benaming resonator gitaar. Net als de western gitaar hebben resonator gitaren ook stalen snaren, welke in combinatie met metalen klankkast een nog hoger volume kunnen voortbrengen.

Kindergitaar

Kindergitaren zijn in verhouding tot een normale gitaar stukken kleiner. Deze akoestische gitaar is namelijk ooit ontworpen voor kinderen, waarvoor een normale gitaar nog te groot was. Wanneer je een kindergitaar wilt kopen kun je kiezen uit de volgende maten: 1/8, 1/4, 1/2 en 3/4. Een normale gitaar is in dit geval eigenlijk een 4/4 gitaar.

Advertisement