Connect with us

Hobby

Tips bij het opvoeden van een Jack Russell terrier

Veel honden willen niet lopen, maar ze willen simpelweg rennen! Het kan daarom moeilijk en saai zijn of worden om in een langzaam wandeltempo te lopen. Bij Jack Russell terriërs, die een veel energie hebben, is het aan te bevelen om gebruik te maken van fietsen of rolschaatsen bij het uitlaten. Alleen als dat natuurlijk op een veilige manier kan uiteraard.

Jack Russell uitlaten

Als u een fiets heeft en u bent goed in staat om uw evenwicht te houden en te bewaren, kunt u rijden met uw hond naast u lopend. Als u dat moeilijk afgaat dan is het aan te raden om een professioneel iemand in te schakelen. Leg goed uit aan degene die u gaat helpen wat uw doel is: Ik wil dat mijn hond leert om veilig naast mij op de fiets te lopen. Nog een optie is het om uw Jack Russell op een loopband te zetten voordat u hem gaat uitlaten.
Als tijdens het uitlaten merk dat uw Jack Russell voor u  uit loopt en er zelf vandoor gaat, dan geeft hij daarmee duidelijk het signaal dat u de volger bent en dus niet de leiding heeft. Als u dit niet onder de knie heeft, zult u ook niet in staat zijn om ander gedrag af te leren en aan te pakken.

Hyperactief

Wanneer u het half uurtje hyperactiviteit van uw Jack Russell, als u thuis komt, wilt verminderen, negeer hem dan simpelweg. Dit is erg moeilijk, omdat het ook wel weer erg schattig is. Zelfs als hij door de kamer springt, moet u hem negeren. Als u deze hyperactiviteit niet voedt, zal uw Jack Russell hier uiteindelijk mee stoppen.
Blijf kalm en assertief. Als u meer wilt weten over training en opvoeding van een Jack Russell Terrier bezoek dan onze website voor meer informatie.

Advertisement