Connect with us

Hobby

Zelf bokkenpootjestaart maken met dit recept

bokkepootjestaart

De ouderwetse bokkenpootjes. Wie kent ze niet? Wanneer je bij oma op de koffie ging, stond er altijd een schaaltje lekkers klaar. Wil jij de bokkenpootjes ook opnieuw uitvinden? Met deze overheerlijke bokkenpootjestaart heb jij gegarandeerd succes! Verpak de taart in een mooie taartdoos, zo kan je hem veilig vervoeren en blijft hij langer lekker.

Recept bokkenpootjestaart

Het makkelijke aan deze taart is dat hij niet in de oven hoeft. Door de taart te bereiden met vanille en slagroom wordt hij heerlijk luchtig. Je laat de taart opstijven in de koelkast, je maakt hem dus gemakkelijk een dag van tevoren. Voor de taart heb je nodig:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gr speculaas (dit zijn ongeveer 20 koekjes)
  • 200 ml melk
  • 75 gr boter
  • 3 zakjes KlopFix
  • 2 pakken bokkenpootjes van 200 gram
  • 1 pakje kloppuding vanille

Daarbij is het handig om een mixer, bakpapier en een keukenmachine in huis te hebben. Bereid de taart in een springvorm van circa 22 – 24 cm doorsnede.

Bereiding

Leg op de onderkant van de springvorm het bakpapier. Laat de boter smelten. Gebruik de keukenmachine om de speculaas te verkruimelen. Heb je geen keukenmachine? Doe alle koekjes in een schone theedoek en sla ze kapot met een pan of deegroller. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en druk deze stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet deze in de koelkast.
Klop de slagroom samen met de kloppudding, melk en Klop Fix stijf. Gebruik een mes om de bokkenpootjes van elkaar los te snijden. Haal de springvorm uit de koelkast en zet deze tegen de rand aan. Snijd de overige bokkenpootjes in kleine stukjes. Schep 2/3 van de bokkenpootjes door het slagroommengsel. Giet het geheel in de springvorm en strijk glad met een lepel. Garneer de bovenkant met de overgebleven bokkenpootjes.

Laat de bokkenpootjestaart minstens 4 uur opstijven in de koelkast, maar liever de hele nacht. Verpak de taart in een taartdoos alvorens je deze meeneemt!

Advertisement