Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Verschillen tussen professionele haarverzorgingsproducten en de producten van de drogist

haarverzorgingsproducten

Het zal je ongetwijfeld zijn opgevallen dat de haarverzorgingsproducten die je bij de kapper kunt kopen niet verkrijgbaar zijn bij de drogist te vinden zijn en de producten van de drogist niet te vinden zijn bij de kapper. Hoe zit dit en wat zijn de verschillen tussen professionele haarverzorgingsproducten en de producten van de drogist? In dit artikel geven we het antwoord op deze vraag. We maken hierbij onderscheid tussen kappersbenodigdheden en haarverzorgingsproducten.

Verschil in aanbod in kappersbenodigdheden

De grote drogisterijketens bieden een steeds groter assortiment in kappersbenodigdheden aan. Waar voorheen een föhn of stijltang op een aanbieding tafel werd aangeboden hebben de kappersbenodigdheden nu een volledig eigen (steeds groter wordend) schap gekregen. Kappersbenodigdheden zijn opgenomen in het vaste assortiment. Toch zullen professionele kappers hieruit niet zo snel een keuze maken. Dit komt omdat het assortiment aan kappersbenodigdheden bij de drogist puur gericht is op particulier thuisgebruik. Professionele kappers maken uiteraard veel intensiever van hun spullen gebruik. Daarom hechten ze veel meer belang aan kappersbenodigdheden van een duurzame professionele kwaliteit om niet voor onaangename verrassingen op dit gebied komen te staan. Goed gereedschap is immers het halve werk.

Verschil tussen professionele haarverzorgingsproducten en de producten van de drogist

Als je het bovenstaande hebt gelezen, zul je jezelf ongetwijfeld afvragen wat het verschil is tussen professionele haarverzorgingsproducten en de producten van de drogist. Het antwoord komt ongeveer overeen met wat je zojuist gelezen hebt. Voordat we hier echter dieper op ingaan willen we wel aangeven dat we over de haarverzorgingsproducten in z’n algemeenheid hebben. Specifieke merken en/of producten kunnen een uitzondering op de regel zijn.

Het verschil tussen professionele haarverzorgingsproducten en de producten van de drogist zit onder andere in de samenstelling. Als je kijkt naar de siliconen die in haarverzorgingsproducten zitten, kun je een onderscheid maken tussen niet oplosbare siliconen en (in water) oplosbare siliconen. Beide opties maken je haar dikker en geven je haar meer glans. Het probleem is echter dat niet oplosbare siliconen lastig uit je haar te verwijderen is en je haar kan laten verstikken. Bij oplosbare siliconen is dit niet het geval. Deze verdwijnen zeer eenvoudig nadat ze hun werk hebben gedaan. Het probleem is echter wel dat deze duurder zijn en in de wat betere haarverzorgingsproducten worden gebruikt. Hetzelfde is zichtbaar met betrekking tot het verschil tussen agressieve- en milde sulfaten. In de voordeligere drogisterij producten zijn de wat goedkopere bestanddelen verwerkt.

De andere samenstelling van een professioneel haarverzorgingsproduct

Ook met betrekking tot de samenstelling van haarverzorgingsproducten zit er nogal wat verschil tussen de producten die je bij drogisterijen en bij kappers kunt aanschaffen. Een professioneel haarverzorgingsproduct die achter de toonbank of in de vitrinekast bij de kapper gepresenteerd staat bevat vaak een samenstelling van relatief exclusieve ingrediënten. De wat meer schaarse samenstellingen kunnen niet worden aangeboden in producten die bestemd zijn om massale verkoopcijfers mee te realiseren. Daarnaast liggen de concentraties van ingrediënten in een professioneel haarverzorgingsproduct wat hoger. Je hebt dus minder van een kwaliteitsproduct (van bijvoorbeeld Fanola) nodig voor een beter resultaat. Je betaalt dan wel misschien wat meer voor dit soort professionele haarverzorgingsproducten maar onderaan de streep ben je eigenlijk voordeliger uit. Met deze wetenschap is de keuze snel gemaakt!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement