Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Ruwe steen als gedenksteen

Ruwe steen komt veel terug als gedenksteen op grafmonumenten. Doordat ruwe steen natuurlijk materiaal is, is geen enkele ruwe steen hetzelfde. Dit uiterlijk staat dan ook vaak symbool voor het mensenleven. Ieder mens is uniek, net zoals deze gedenkstenen. Ook heeft elke ruwe steen haar eigen vorm, verschillende accenten en kleurnuances. Ruwe stenen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals graniet, leisteen, kwartsiet, gneis, kalksteen en serpentijn.

Verschillende stijlen

De ruwe stenen kunnen zowel staande als liggende stenen zijn. Het mooie aan een ruwe steen is dat er enorm veel varianten beschikbaar zijn. Op deze manier kan er een ruwe steen worden uitgezocht welke bij de persoonlijkheid en levensstijl van de overleden dierbare past. Zo zijn de ruwe stenen verkrijgbaar met verschillende kleurnuances, zoals rood, blauw, groen en wit. Ook kan je ervoor kiezen om de ruwe steen te polijsten of om de steen robuust te laten. Ook dit moet weer uitstralen om wie het gaat.

Grafstenen van groot belang

Grafstenen zijn voor enorm veel mensen erg belangrijk. Een grafsteen reflecteert immers wie de persoon was. Naast dat grafstenen er zijn ter nagedachtenis, zijn de grafstenen er ook ter herkenning. Over het algemeen staat de naam van de overledene op de grafsteen met data van de levensperiode van diegene. Dit zorgt voor identificatie. Wat niet iedereen doet, maar wat eigenlijk erg mooi is om te doen, is het plaatsen van een levensspreuk op de grafsteen. Dit zorgt voor een stukje extra herkenning. Wanneer de overledene volgens een motto of levensspreuk heeft geleefd is het dan ook altijd goed om deze levensspreuk op de grafsteen terug te laten komen.

Advertisement