Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Feiten die je moet weten bij de aankoop van grafstenen

Iemand die deze wereld verlaat, wordt gemist voor de rest van ons leven. Maar nooit vergeten, vanwege de vele gevoelens die ons aan die persoon binden. Zoals we allemaal weten is een grafplaats de plek waar wij de resten van onze dierbaren te ruste leggen na hun dood. We proberen altijd om er iets speciaals van te maken, zodat het er anders en mooi uitziet vergeleken met andere graven op het kerkhof. Zo uiten we onze gevoelens voor de persoon die daar begraven is.

Tegenwoordig zijn er op de markt veel soorten grafstenen. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, een breed scala waaruit je de beste kan kiezen voor je dierbaren. De stenen worden beschreven en je kan de meest passende woorden kiezen voor de overledene en je woordenkeuze zal onthullen wat die persoon voor jou heeft betekent. Er zijn ook stenen waar alleen de naam van de overledene is geschreven, samen met zijn geboorte- en sterfdatum.

Je kan ook bepaalde informatie op de grafstenen laten aanbrengen. Je kan prachtige poëzie kiezen of bijzondere citaten die bij de persoonlijkheid van de overledene passen. Zo kan je je gevoelens uiten voor degene die daar is begraven. Je kan ook berichten laten schrijven of iets wat je altijd al wilde zeggen, maar om een of andere reden nooit aan toe bent gekomen.

Er zijn veel fabrikanten van grafstenen en de prijzen variëren. Wees dus extra voorzichtig zodat je niet wordt bedrogen. Veel fabrikanten kunnen voorbeelden tonen van de stenen die ze leveren en het is verstandig om deze voorbeelden eerst te bekijken. Handig om de juiste steen te kiezen voor je geliefde. Op de markt vind je stenen van verschillende kwaliteit. Tegenwoordig zijn graniet en marmer de twee materialen die het meest worden gebruikt voor grafstenen. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Voordat je afrekent, controleer met de fabrikant dat alle kosten inbegrepen zijn en hij geen installatie kosten of andere verborgen kosten apart zal rekenen.

Wat zijn de verschillende soorten grafstenen?

Gezondheid & Welzijn

Met een grafmonument, een gedenksteen of een urn blijven je dierbaren voor altijd dichtbij.

Actueel

Advertisement