Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Elektrische sigaret kopen

Ben jij gestopt met roken? Knap gedaan. Roken is slecht voor je gezondheid. Een elektrische sigaret daarentegen schijnt te kunnen, al is nicotine natuurlijk altijd schadelijk. Het wordt ook wel ‘green smoking’ genoemd. De nieuwe manier van roken trekt niet alleen veel nieuwe ‘rokers’ , maar ook tabaksfabrikanten springen er graag op in.
Wat is een elektrische sigaret?
Een elektronische sigaret lijkt heel veel op een gewone sigaret. Wanneer je inhaleert krijg je een nicotine damp. Het is dus geen rook wat je inhaleert, maar damp.  Het produceert geen assen en is dus niet schadelijk voor omstanders. Dat is al een hele voortuigang.  In een gewone sigaret zitten rond de veertig schadelijke stoffen in een elektrische sigaret zit maar één schadelijke stof, namelijk nicotine. Daarnaast stinkt een elektrische sigaret niet.
Een elektrische sigaret bestaat uit een filter en een cartridge. Er zit een verstuiver in de elektrische sigaret, die de nicotine omzet in damp. Wanneer iemand dus inademt, wordt de verstuiver geactiveerd. Het principe is dus vrij simpel.
Is het goedkoper om een elektrische sigaret te roken?
Dit hangt natuurlijk helemaal af van je rookgedrag. Uit eigen experiment blijkt dat het een besparing opleverde om een elektrische sigaret te roken. Dit wil niet zeggen dat dat bij jou zo is.

Advertisement