Connect with us

Gezondheid & Welzijn

De voordelen van een steunpanty

steunpanty

Steunpanty’s worden door verschillende mensen gedragen. Het is een panty die oogt als een gewone panty, maar dat is het niet. Ze zijn zo gemaakt dat ze een bepaalde druk, of steun, aan een been kunnen geven zodat er een betere doorbloeding ontstaat. Steunkousen zijn vooral fijn om te dragen als je lang staat, veel reist (met het vliegtuig vooral), tijdens een zwangerschap, of als je last hebt van RLS.

Helpt bij RLS

Als je last hebt van RLS (Restless Leg Syndrome) kan het helpen een steunpanty te dragen. Bij RLS heb je steeds een rusteloos gevoel in je benen. Ze kunnen jeuken of prikken en het gevoel de benen te willen bewegen kan onweerstaanbaar zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je in de avond niet goed kunt slapen. Een steunpanty kan ervoor zorgen dat de doorbloeding beter is, waardoor je minder last hebt van rusteloze benen, je nachtrust beter wordt en je weer meer energie hebt in de dag.

Helpt tegen spataderen bij veel lopen, staan en zitten

Daarnaast kan het gebeuren dat tijdens veel reizen, zoals stewardessen doen, of bij veel staan, als je bijvoorbeeld in de horeca werkt, er spataderen kunnen ontstaan in de onderbenen. Deze ontstaan doordat de doorbloeding niet goed is. Steunkousen kunnen hierbij helpen. Doordat er druk wordt gegeven op de huid, met daaronder natuurlijk de bloedvaten, is er minder kans dat het bloed uitzakt. Door de druk wordt het bloed makkelijker weer terug gepompt naar boven, naar het hart.

Helpt bij zwangerschap(oedeem)

Als je zwanger bent kan het ook verstandig zijn een steunpanty te dragen. Door de stijging van oestrogeen in je lichaam kunnen de vaatwanden in je lichaam verslappen, ook in je benen. Het zorgt voor vermoeide benen, dikke en gezwollen enkels en het kan leiden tot zwangerschapsoedeem of spataderen. Door de betere doorbloeding bij het dragen van een steunpanty kan dit worden verminderd of voorkomen.

Vooral een goede uitkomst bij opgezwollen onderbenen

Een steunpanty kan dus meerdere voordelen hebben. Ten eerste als je last hebt van RLS en een steunpanty voor medische redenen wil gebruiken. Daarnaast kan een steunpanty een goede uitkomst zijn als je veel loopt, zit of staat, of zwanger bent en veel last hebt van vermoeide benen. Er bestaan ontzettend veel verschillende merken, maten en kleuren, ook een panty voor jou.

Advertisement