Connect with us

Financieel

Uitvaartverzekering vergelijken

Uitvaartverzekering vergelijken waar moet u op letten ?
Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is het eerste wat u zou moeten doen de verschillende uitvaartverzekering vergelijken. Maar waar moet u nu op letten als u een uitvaartverzekering afsluiten gaat ? Als het goed is sluit u deze verzekering maar eenmaal in uw leven af het is dus wel verstandig om hier wat aandacht aan te besteden, u wilt immers niet dat u uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achterlaat.

Uitvaartverzekering afsluiten

Voordat u een uitvaartverzekering afsluiten gaat zult u eerst u persoonlijke wensen op papier moeten zetten, dit maakt de keuze voor de juiste verzekeraar een stuk makkelijker. Als u uw uitvaartwensen eenmaal weet dan kunt u ook vast een inschatting maken wat de kosten zullen zijn en voor welk bedrag u een begrafenisverzekering moet afsluiten. De hoogte van het verzekerde bedrag bepaald voor een groot gedeelte de te betalen premie. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet alleen de premie welke u moet betalen belangrijk maar let u vooral ook op de voorwaarden van de verzekering.

Welke uitvaartverzekering afsluiten ?

Als u weet wat uw uitvaartwensen zijn dan kunt u de keuze maken tussen de verschillende soorten uitvaartverzekeringen.
Natura uitvaartverzekering
Als u een natura uitvaartverzekering af wilt sluiten dan sluit u een verzekering af waar alle diensten en producten welke met uw uitvaart te maken hebben verzekerd zijn, tenzij u specifieke wensen heeft. Uw nabestaanden hebben dus geen omkijken naar de financiële afwikkeling van uw uitvaart.
Kapitaal uitvaartverzekering
Anders dan bij de natura uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden bij de kapitaal uitvaartverzekering het opgebouwde kapitaal uitgekeerd na uw overlijden. Met dit kapitaal kunnen de diensten en producten voor uw uitvaart bekostigd worden. Uw nabestaanden hebben dus wel wat meer werk als u een kapitaal verzekering heeft afgesloten.
Combinatie uitvaartverzekering
De combinatie verzekering is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van de bovengenoemde verzekeringen. Uw uitvaart wordt geregeld door de verzekeraar en als u extra wensen heeft zullen die met het opgebouwde kapitaal betaald worden.

Uitvaartverzekering afsluiten

Financieel

Advertisement