Connect with us

Financieel

Uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaart is een dure aangelegenheid en komt vaak onverwacht. Natuurlijk kan het zijn dat je het aan ziet komen, maar toch plan je vaak niet op een overlijden van een dierbare. Dit betekent ook dat je vaak niet de bijkomende kosten gepland hebt, die toch aanzienlijk kunnen oplopen. Al met al is het daarom verstandig om te kijken of je geen uitvaartverzekering af kan sluiten bij een verzekeraar, tegen een relatief gunstige premie.
Bij een uitvaart komt veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan de kist, het regelen van een opbaarruimte, het regelen van een begrafenis of crematie, volgauto’s en in veel gevallen ook nog eens een broodmaaltijd of iets anders naderhand. Al met al lopen de kosten op van zo’n acht tot tienduizend euro. Dit is een flinke klap, met name wanneer je er niet op voorbereid bent. Denk er dus goed over na, zoek op internet nog eens naar wat uitvaartverzekeraars. Vaak kom je met het zoeken in Google al een heel eind, maar er zijn ook partner sites waar je vaak goede overzichten kan vinden.
Een uitvaartverzekering afsluiten is dus erg belangrijk wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Veel mensen schuiven het van zich af, omdat ze niet willen nadenken over de onvermijdelijke dood. Echter, op een zeker moment zullen deze kosten moeten worden voldaan. Het telt voor iedereen. Een uitvaartverzekering afsluiten is dus een doodgewone zaak.

Uitvaartverzekering vergelijken

Financieel

Advertisement