Connect with us

Financieel

Online handelen op de beurs

Vermogensbeheer vanaf 10000 euro
Wil je graag online handelen op de beurs, maar ben je benieuwd hoe dit in z’n werk gaat en waar je daarvoor terecht kunt? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij, zodat je zelf kunt beleggen of speculeren, via de verschillende online brokers die er beschikbaar zijn. Wil je automatisch handelen en optimaal inspelen op de kansen die zich voordoen, of rustiger aan handelen en vooral de beurs beter leren kennen? Wij behandelen de verschillende mogelijkheden, zodat je zelf aan de slag kunt gaan.
Handelen via online brokers
Je kunt handelen op de beurs door gebruik te maken van brokers, een soort makelaars of tussenpersonen die je toegang verschaffen. Je hebt niet zomaar zelf de mogelijkheid om aan de beurs effecten zoals aandelen te kopen, in plaats daarvan meld je je bij een broker. De broker heeft deze toegang wel, waardoor je daar een order door kunt geven. De broker verwerkt de order en doet de transactie voor je op de beurs. Op die manier kun je online handelen op de beurs via een online broker, die je doorgaans kosten in rekening zal brengen per transactie. Er kan daarnaast sprake zijn van een fee op basis van het kapitaal dat je belegt, naast kosten per transactie in de vorm van een bid-ask spread. Dit betekent dat je een hoger bedrag betaalt om een positie te openen, dan wat je er op dat moment voor zou krijgen indien je had willen verkopen.
Beleggen of speculeren
Wil je online handelen op de beurs en ben je benieuwd hoe je dat het best aan kunt pakken? Houd er rekening mee dat er twee verschillende manieren van handelen bestaan, je kunt er beleggen of speculeren. In het eerste geval besluit je om je te richten op de lange termijn en is het bijvoorbeeld interessant om een fundamentele analyse van een onderneming te maken. Hoe staat het bedrijf er financieel voor, hoe ziet de markt eruit en welke ontwikkelingen zullen de toekomst waarschijnlijk met zich meebrengen? Indien je daar een goed beeld van hebt kun je een keuze maken voor een bedrijf waarin je langere tijd wilt investeren, je kunt dan beleggen. Met name de onderbouwing is van belang, aangezien het verstandig is om de positie langere tijd aan te houden.
Aan de andere kant kun je besluiten om te speculeren, waarbij het vooral interessant is om een technische analyse van de koers te maken. Hoe ontwikkelt de koers zich de laatste tijd en kun je een trend herkennen, of zit er zelfs een trendbreuk aan te komen? Je houdt je posities in bedrijven, complete indices of andere effecten veel korter aan, om snel een aantrekkelijk rendement te kunnen maken. Zowel met het beleggen als speculeren kun je proberen de markt te verslaan (actief) als de markt volgen (passief), al is het speculeren vaker actief en beleggen vaker passief.
Automatisch handelen met een trading systeem
Wil je online handelen op de beurs en ervoor waken dat je emoties je niet in de weg zitten op het moment dat je een aantrekkelijk rendement wilt maken? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een auto trading system, een handelssysteem dat op basis van bepaalde criteria voor je zal handelen. Kijk vooral of dit een trading systeem met een keurmerk is! Met name binnen het forex beleggen en speculeren is dit populair, aangezien je verschillende opties kunt gebruiken om tot een aantrekkelijk rendement te komen. Het is verstandig om nader onderzoek te doen naar het beleggen, speculeren en bijvoorbeeld het gebruik van een auto trading system, in combinatie met een voordelige broker die je toegang kan bieden tot de verschillende beurzen. Je kunt dan online handelen op de beurs, om geld te verdienen met bijvoorbeeld het daytraden.

Begin beleggen met een beursspel

Financieel

Advertisement