Connect with us

Financieel

Cambridge Global Payments gaat samenwerking aan met Ripple

Cambridge Global Payments – een dochteronderneming van FLEETCOR Technologies en een toonaangevende wereldwijde aanbieder van commerciële betaaloplossingen – lanceert een proefprogramma om XRP te gebruiken bij grensoverschrijdende betalingsstromen via xRapid.
Cambridge heeft momenteel meer dan 13.000 klanten over de hele wereld en verwerkt jaarlijks $ 20 miljard aan internationale transacties. Het opnemen van XRP in die stromen zal hun klanten een grensoverschrijdende betalingservaring bieden die aanzienlijk sneller, goedkoper en transparanter is.
Cambridge sluit zich aan bij vijf grote financiële instellingen die publiekelijk hebben aangekondigd dat zij xRapid besturen, waaronder Cuallix, MoneyGram, IDT Corporation, Mercury FX en Western Union.
Ze verkennen ook xCurrent, Ripple’s bedrijfssoftware voor berichtenverkeer en internationale transacties, die momenteel door meer dan 100 financiële instellingen worden gebruikt.

Cambridge lijkt xRapid te gebruiken om hun klantenervaring te verbeteren

Cambridge werkt samen met bedrijven, groot en klein, om cruciale en veilige betalingen voor brandstof, tol, huisvesting en algemene schulden te vergemakkelijken via zijn eigen eigen betalingsnetwerken in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Australië.
Deze internationale betalingsstromen zorgen voor een gestroomlijnde ervaring voor klanten die afhankelijk zijn van Cambridge om ervoor te zorgen dat hun bedrijven gezond blijven en uitbreiden. Met xRapid wil Cambridge een nog betere ervaring bieden voor die klanten.
Mark Frey, chief operating officer voor Cambridge Global Payments, is ervan overtuigd dat blockchain-aangedreven oplossingen zoals xRapid niet alleen Cambridge kunnen helpen bij het verbeteren van de betalingsreis van hun klanten, maar ook kritische innovatie in hun sector stimuleren.
“We zijn enthousiast over de inzichten die dit proefprogramma naar verwachting zal opleveren, en we zullen die informatie gebruiken om zowel Cambridge als FLEETCOR te helpen bij het ontwikkelen van onze use cases voor blockchain bij internationale betalingen”, aldus Frey.
“Wij streven ernaar om de beste grensoverschrijdende betaalservices te leveren, met snelheid en transparantie. We kijken er naar uit om te onderzoeken hoe Ripple ons kan helpen de klantervaring te blijven verbeteren met behulp van nieuwe technologie. ”

Voortdurende goedkeuring van digitale activa zal een revolutie teweegbrengen in grensoverschrijdende betalingen

Terwijl Cambridge en meer financiële instellingen xRapid beginnen te gebruiken om liquiditeit te verkrijgen, kan kapitaal dat wereldwijd is opgesloten in het huidige gebroken systeem voor internationale betalingen beschikbaar worden en op nieuwe manieren worden gebruikt.
De directeur van bedrijfsontwikkeling van Ripple, Danny Aranda, is van mening dat partners zoals Cambridge het revolutionaire potentieel van XRP voor financiële instellingen erkennen. Het is de vraag wat dit soort ontwikkelingen met de Ripple koers zal doen.
“We zijn gefocust op het werken met partners zoals Cambridge die de voordelen van digitale assets begrijpen en serieus zijn over het gebruik van XRP om de inefficiënties in het wereldwijde betalingssysteem te overwinnen”, zei Aranda. “We kijken uit naar de samenwerking met Cambridge tijdens deze pilot om de snelheid en transparantie van grensoverschrijdende betalingen voor hun klanten te verbeteren.”
De efficiëntie van goedkopere en on-demand internationale betalingen met behulp van digitale middelen zoals XRP en het vrijmaken van slapende kapitalen, is een belangrijke stap voorwaarts in de richting van de missie van Ripple om een ​​internet van waarde te creëren, waar geld kan bewegen als informatie.

Advertisement