Connect with us

Elektronica

Voor even een spion

Ontwikkelingen op het gebied van elektronica worden steeds indrukwekkender. Denk er maar eens over na hoe groot telefoons vroeger waren en hoe klein ze nu kunnen zijn. Dat geldt ook voor de foefjes die ze vroeger konden en de foefjes die ze nu kunnen. Naast telefoons heb je ook de computers die steeds kleiner worden en meer kunnen en dan ook nog de beeldschermen die steeds platter worden.
Door al deze ontwikkelingen kan de camera natuurlijk niet achterblijven en hier zijn ook steeds kleinere versies van. Zo kan je een spion camera kopen in de vorm van een legoblokje op ware grootte. Er zijn nog veel meer vormen en maten voor spion camera’s en het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is.
Nu moet je bij het aanschaffen van een spion camera wel opletten dat je deze niet zomaar gaat gebruiken en dat je geen privacy wetten overtreed zodra je gaat filmen zonder dat men het weet. Je ziet het wel eens op televisie dat ze verborgen camera’s gebruiken om een grap uit te halen denk bijvoorbeeld aan het programma Punked met Ashton Kucher. Dan kan het wel en het wordt dan ook bewerkt en er is dan dus niet zo veel aan de hand.
Maar als het is om je huis te bewaken dan kan je ook naast een spion camera een bewakingscamera aanschaffen. Hier zitten ook regels aan vast maar minder ingewikkeld dan bij een spion camera. Ook deze bewakingscamera’s hebben vaak ook beter beeld en scherper zicht op wat er in de gaten moet worden gehouden.
Maar als je voor de lol even een dag spion wilt zijn dan kan dat natuurlijk ook maar zorg dan wel dat je de mensen laat weten dat je opnames maakt van hen. Ook is het belangrijk om de privacy van de mensen te respecteren en niet zomaar alles te filmen wat je tegen komt.
Het is nu eenmaal zo dat er regels zitten aan een camera die mensen in de gaten houdt en dat is om de privacy van jou en de anderen te beschermen.

Advertisement