Connect with us

Elektronica

Vingerafdruk herkenning iPhone 5S

In hoeverre gaat de iPhone 5S verschillen van de iPhone 5? Dat is een vraag die zeker bij velen is opgekomen. We weten al zeker dat de iPhone 5S sneller gaat worden dan de iPhone 5, want zo gaat dat zodra er een betere versie van een smartphone uitkomt. Pas bij een compleet nieuwe versie (straks de iPhone 6) zal hoogstwaarschijnlijk het uiterlijk veranderen, zoals dat is gebeurd bij de iPhone 5 – die er iets anders uit ziet dan de iPhone 4S. Maar de iPhone 4S ziet er precies het zelfde uit als de iPhone 4. Dus wat kunnen we verwachten? Inmiddels zijn er ook enkele geruchten opgedoken dat de iPhone 5S een vingerafdruk herkenning gaat krijgen. Dus de kans bestaat dat er veel verandering gaat komen. Wil je de iPhone 5S kopen, lees dan gerust verder.

NFC en vingerafdruk herkenning iPhone 5S

Buiten de interne specificaties, zal de iPhone 5S ook naar verwachting 2 nieuwe functies krijgen, namelijk NFC en vingerafdruk herkenning. Althans, als we China Times moeten geloven. Deze heeft zijn informatie gehaald op basis van de orders van Apple bij een Taiwanees fabriek. Hierdoor zijn er geruchten ontstaan dat Apple NFC betalingen mogelijk gaat maken en middels vingerafdruk herkenning deze gaat beveiligen.

Overname Apple AuthenTec

Apple nam al eerder een beveiligingsbedrijf over, genaamd AuthenTec, dat onder andere gespecialiseerd is in vingerafdruk scans. Dus de geruchten zijn dan ook logisch te noemen. Want de verbanden kloppen. De nieuwe iPhone 5S gaat naar verwachting in september, oktober of augustus uitkomen in Nederland. Een officiële release is nog niet bekend.

Radicale update

Als het waar is dat de iPhone 5S een vingerafdruk herkenning gaat krijgen samen met NFC functionaliteit, dan zal de iPhone 5S meer zijn dan een incrementele update van de iPhone 5. De iPhone 5S zal dan meer een radicale update worden. Dat zou wel slim zijn van Apple, omdat veel Apple fans nu enkel verwachten dat de iPhone 5S iets sneller gaat worden dan de iPhone 5, zoals dat is gebeurd met de iPhone 3GS en de iPhone 4S.

S toestellen Apple

De “S” toestellen, zoals die heten, zijn altijd bekend om hun lichte wijzigingen ten opzichte van de voorgangers. De S zouden wij dan vertalen in “sneller”. Buiten dat zijn er vaak namelijk geen wijzigingen te vinden in de S smartphones van Apple. Wellicht dat er aan de buitenkant een lichte aanpassing wordt doorgevoerd. Daarom zou de iPhone 5S, met onder andere een vingerafdruk herkenning zeker een uitzondering worden.
Mocht Apple dan toch dergelijke functionaliteit brengen aan zijn iPhone 5S, dan zal het zeker zijn fans verrassen, en dat is een goed teken. Hopelijk zullen er naast een vingerafdruk herkenning, meerdere nieuwe functionaliteiten komen, zodat de iPhone 5S bijna een iPhone 6 wordt. Het ironische is dat we nog niet eens weten of de iPhone 5S er überhaupt gaat komen, het kan zomaar zo zijn dat straks de iPhone 6 op de markt komt.

Advertisement