Connect with us

Elektronica

Triiing, de nieuwe app van Telenet

Het Belgische Telenet heeft een nieuwe app geïntroduceerd, namelijk Triiing. Met deze app kan er via de mobiel tegen tarieven van vaste lijnen worden gebeld via WiFi netwerken.
Deze app is op dit moment uitsluitend voor iOS (iPhone) beschikbaar, maar komt ook beschikbaar op Android. De Android app is op dit moment in test.
Het is mogelijk om twee apps te koppelen aan een vaste lijns abonnement. Wel is het nodig hiervoor een FreePhone abonnement te hebben bij Telenet. Het is natuurlijk erg handig wanneer je in het buitenland bent en je kan bellen via de vaste lijns tarieven via je WiFi netwerk naar zowel mobiel als vaste lijn. Omdat in België Wi-Free, een dienst van Telenet, is kan er in Vlaanderen gebruik gemaakt worden van de app Triiing, waar je ook bent in Vlaanderen.
Met Triiing zet Telenet een stap in de voice over IP markt, waar ook Skype actief is. Wat dit betreft hebben ze dus een grote concurrent, maar het zou natuurlijk goed kunnen dan veel Telenet abonnees besluiten om wel de app te gaan gebruiken, omdat ze sowieso al een abonnement bij Telenet hebben voor de vaste lijn. Een bijkomend voordeel is dat je in principe 3 toestellen op het vastelijnsabonnement kan hebben, en ongeacht het gebruik van een van de toestellen blijft de vaste lijn voor de andere toestellen vrij.

Advertisement