Connect with us

Elektronica

Smartphone en tablet- aangestuurde thermostaten

Ook op het gebied van kamerthermostaat heeft de tijd niet stil gestaan. Waar vroeger maar een systeem voor handen was, die u handmatig moest bedienen, is er nu zoveel meer mogelijk. De zogenaamde slimme thermostaten vergemakkelijken het instellen van de kamertemperatuur. Er zijn versies van de digitale thermostaten die ook via een netwerk te bedienen zijn. Zo kunt u via wifi of een smartphone app uw temperatuur binnenshuis of op afstand regelen. Ook kunt u in de slimme thermostaat verschillende temperaturen vastleggen (ochtend, avond, nacht).
 
Met de slimme thermostaat kunt u een kamertemperatuur per dagdeel in stellen. Een behaaglijke temperatuur in de ochtend, als u opstaat, een lagere nachttemperatuur of een behaaglijke temperatuur als u thuiskomt na het werk. Slimme thermostaten regelen uw kamertemperatuur zeer eenvoudig en zorgen daarmee ook voor een energiebesparing. En dat merkt u weer in uw energiekosten. Zo is er de wifi thermostaat, die zorgt voor een zeer gemakkelijke bediening van uw kamertemperatuur. Deze wifi thermostaat is een zeer eenvoudig te bedienen systeem om binnenshuis uw kamertemperatuur op afstand te regelen. Gewoon via iPad/iPhone of een smartphone kunnen de instellingen van de thermostaat worden vastgelegd of veranderd. U hoeft dus niet naar de thermostaat te lopen om de instellingen te wijzigen. U doet dat gewoon op afstand met uw telefoon of tablet.
 
Maar ook de netwerkaangestuurde thermostaten leveren u veel gemak op. Vanaf uw kantoor of uw vakantieadres is het mogelijk uw instellingen te veranderen. Dus mocht u vergeten hebben uw temperatuurinstellingen te veranderen en nu op vakantie zijn, dan kunt u vanaf uw luie stoel middels uw netwerkverbinding de temperatuurregeling aanpassen. Uw bestaande thermostaat vervangen, dan levert u dat ook een energiebesparing en een kostenbesparing op. Bij de wifi aangestuurde thermostaten is het ook mogelijk om de geschiedenis van de thermostaat van de afgelopen zeven dagen terug te lezen. Temperatuurregeling zoals u dat wil.
 

Advertisement