Connect with us

Elektronica

Chromecast 2

De nieuwe Chromecast 2 is opnieuw de meest dominante speler in de video streaming markt. Het vorige model was al een succes, echter, het nieuwe model is nog beter. Dit product heeft een mooi design, meer vermogen en komt op bijna op dezelfde prijs uit. Google heeft in September aangekondigd dat de nieuwe Chromecast met een geupdate iOS en Android app makkelijker en transparanter in gebruik zou zijn. Het apparaat is nu op de markt en kan direct gekocht worden!
 
Het eerste wat opvalt aan de nieuwe Chromecast, is dat het een ronde vorm heeft. Dit nieuwe model maakt het eenvoudiger voor de tv plug in, en daarnaast bevat het een eigen ingebouwde HDMI kabel. De mooie foto’s op uw TV kunnen nu door Google Photos, Facebook foto’s, Pixlr, en 500 PX afgespeeld worden. Door de ingebouwde HDMI cable en drie verschillende Wi-Fi antennes, heeft het de geheime formule voor optimaal gebruik. Ook komt deze Chromecast met ‘plug ins’ die het mogelijk maken om vanaf de app via je telefoon, tablet, laptop of pc naar je televisie te casten. Hierdoor wordt het des te leuker om je favoriete serie op Netflix eenvoudig en snel op tv te kijken.
 
Daarnaast is Google ook actief op het gebied van games, een speciale versie van bijvoorbeeld Angry Birds genaamd “GO” voor de Chromecast is nu ook beschikbaar. Daarnaast biedt de nieuwe Chromecast 2 nog veel andere opties omtrent games die het gemak en eenvoudig spelen van games mogelijk maken.
 
De voorganger van de Chromecast 2 was in bezit van een kleinere processer in vergelijking met sommige concurrenten. Toch was/is het product zeer gewild, het is namelijk betaalbaar en makkelijk in gebruik. De nieuwe Chromecast is precies zoals gehoopt en verwacht. Het is snel, makkelijk in gebruik, goedkoop, en eenvoudig in voor meerdere activiteiten. De snelheid is er door een dual-channel van 2,4/5Ghz Wifi antenna (ondersteunt 801.11ac) met name op voorruit gegaan. Spelletjes als Angry Birds “GO” kunnen nu sneller afgespeeld worden via de telefoon op de televisie. Daarnaast is eer ook een speciale functie genaamd “Fast Play” wat er voor zorgt dat de Chromecast sneller begint met streamen.
 
Ter conclusie, de nieuwe Chromecast is een perfecte upgrade van een al zeer fijne gadget. Alhoewel de prijs van €35,- naar €39,- is gestegen, is het nog steeds zeer de moeite waard om dit product aan te schaffen. Alleen al vanwege de verbeterde snelheid maakt deze Chromecast 2 een goeie start in de markt.

Advertisement