Connect with us

Computer & Internet

Webmail

Bij vrijwel alle Nederlandse internetproviders krijg je één of meerdere e-mailadressen. Deze emailadressen ogen vaak wat professioneler dan de welbekende emailadressen van de gratis verstrekkers. Dit komt onder andere doordat het adres vaak begint met uw eigen naam en daarna volgt de domeinnaam van de provider bijvoorbeeld “a.clercks@ziggo.nl” voor ziggo webmail of “@.clercks@kpn.nl” voor kpn webmail.

Waarom de term webmail?

Webmail is de term die wordt gebruikt voor een e-mailplatform dat overal ter wereld met vrijwel elke browser te bekijken is. U hoeft dus niet in het bezit te zijn van uw eigen laptop als u onderweg uw webmail wilt bekijken u heeft enkel uw accountgegevens en het webmail-adres van de provider nodig. Webmail-adres van de provider zegt u? veel providers hebben een linkje op de eigen website staan om naar de webmail-omgeving te gaan maar vaak is dit helemaal niet duidelijk!
Vooral voor ouderen of mensen die helemaal nooit op de website van hun internetprovider komen weten deze link vaak niet te vinden.

Webmailprovider

Webmailprovider heeft de email-pagina’s van alle grote Nederlandse providers, universiteiten en hogescholen gebundeld op een pagina. Zo vindt u in een oogopslag de webmail van KPN, Ziggo, Upc, xs4all, Telfort en tele2 terug op onze webpagina.
Omdat een e-mailadres van uw provider veel meer professionaliteit uitstraalt dan een e-mailadres van een gratis verstrekker raden wij aan om bij sollicitaties en bij zakelijke contacten altijd dit e-mailadres te gebruiken. U betaald er immer voor bij uw internetprovider.

Eigen e-mailadres

Het mooiste is natuurlijk uw eigen e-mailadres, denkt u wel even na over de noodzakelijkheid voordat u besluit te gaan voor een eigen e-mailadres omdat hier extra kosten bij komen kijken.
Normaliter heeft u voor ongeveer vijftien euro per jaar uw eigen e-mailadres. Naast de naam bijvoorbeeld: “a.clercks” kunt u ook het achtervoegsel van uw e-mailadres bepalen* Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om uw eigen naam (fictief “clercks”) te registreren dit geeft u toegang op alle e-mailadressen die eindigen op @clercks.nl. Een paar concrete voorbeelden van uw eigen e-mailadres zouden kunnen zijn: “info@clercks.nl” of stel dat uw voornaam Arjen is dan neemt u toch gewoon “arjen@clercks.nl” mooier kan eigenlijk niet.

Toegankelijkheid

Ook uw eigen emailadres is net zoals het adres van een gratis e-mail verstrekker op elke computer met een internetverbinding benaderbaar uw heeft zoals hierboven beschreven alleen uw inloggegevens en de url van de hoster waar u uw e-mailadres heeft gehost nodig.
Weet u niet maar meer wat dat adres is? Geen probleem webmailprovider heeft al deze adressen voor u op een rijtje gezet.

Advertisement