Connect with us

Computer & Internet

Waarom WordPress als website CMS?

Waarom-WordPressWaarom WordPress kiezen? Dat is een veelgestelde vraag. Hoog tijd voor een artikel op Artikelbase.nl die meteen duidelijk maakt om welke redenen je voor WordPress kiest als website beheer systeem (CMS). In het kort: WordPress is een flexibel en eenvoudig webmanagement systeem dat je content goed vindbaar maakt voor zoekmachines. Bovendien kun je gratis van start gaan en is er een wereldwijde user-base voor handen.

Waarom WordPress? 

Waarom WordPress wereldwijd zo populair blijft, heeft te maken met het hoge gebruikersgemak en het feit dat pagina’s en berichten goed scoren via zoekmachines. Ging het vroeger vooral om blogs. Tegenwoordig is WordPress geschikt voor grote websites en ook uitbreidbaar als webwinkel, daarover lees je later meer.

Open source CMS

WordPress is gratis te downloaden, het is open source software, waardoor iedereen mee kan ontwikkelen. Open Source betekent dat het systeem voortdurend wordt vernieuwd. Er zit in principe geen commercieel gewin achter. WordPress is ook nog eens gratis. Wel kun je betalen voor extra software, plugin’s en thema’s. WordPress gebruiken, maakt je sowieso minder afhankelijk van bijvoorbeeld een onbekend maatwerk CMS. Als de ondersteuning daarvan stopt, zit je klem met je content en moet je gaan migreren. WordPress geeft je dus onafhankelijkheid.

Eenvoudig CMS

Het WordPress website CMS past uitstekend in wat meer kleinschalige omgevingen waar webredactie niet verbonden is met een workflowproces. Het CMS heeft geen ingebouwde controles als er meer personen tegelijkertijd ingelogd staan, al functioneert dit wel prima zolang iedereen maar aan de eigen pagina’s of berichten werkt. Het WordPress CMS past ook bij grotere organisaties. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan campagnesites, of (tijdelijke) HR websites. Het user-management is in die gevallen ook simpel.

Gebruikersvriendelijk CMS

Waarom WordPress zo gebruiksvriendelijk is, heeft ondermeer te maken met de ‘Word-achtige’ editor. Verder kun je zowel via de voorkant als via een dashboard berichten en pagina’s eenvoudig bewerken. Dit kan bijna iedereen doen na een klein beetje uitleg. Zo ziet de editor eruit:
Waarom WordPress eenvoudige editor

Flexibel website ontwerp

Voor je nieuwe WordPress website zijn ontzettend veel gratis en betaalde WP-thema’s te verkrijgen die degelijk en beproefd zijn. Je kunt ervoor kiezen om de hoofdcontent te combineren met één of twee sidebars. Ook kun je meerdere menu’s of blokjes (widgets genoemd) activeren, afhankelijk van de opzet van het gekozen thema. Het is altijd mogelijk om van WordPress thema te wisselen, mét behoud van de content. Dit biedt met name voordelen in het ontwikkeltraject waarbij je snel kunt reageren op de voorkeuren van je doelgroepen. Zelfs voor meertalige doelgroepen kun je WordPress inzetten.

WordPress community

Er is een uitgebreide user-community voor het oplossen van WordPress problemen en het stellen van vragen op WordPress.org. Ook zijn er WordPress Facebook groepen en kun je diverse Youtube filmpjes bekijken met uitleg over WordPress, zodat je een soepele start kan maken met je website.

Goed vindbare website

Het WordPress CMS is zo ingericht dat titels, pagina’s, berichten en categorieën op zichzelf goed te indexeren zijn voor zoekmachines, zoals Google. Daarnaast helpt de plugin van Yoast, de Yoast SEO plugin, om je website en content te optimaliseren. Ook de interne linking kan versterkt worden, zoals met de ‘related post plugin’. Je content deel je in via soortgelijke groepen van content (categorieën). Dat, en regelmatig publiceren, helpt je aan hogere rankings in de zoekresultaten dan bij elk ander CMS.

Gemakkelijk te onderhouden CMS

Updates binnen WordPress gaan meestal vanzelf. Het gaat er wel om dat je twee keer per jaar (of vaker) je dashboard controleert op nieuwe updates en meldingen. Ook je plugins moet je updaten, om kans op hacking te verkleinen.

Veilig CMS

WordPress biedt een security level dat je van een CMS mag verwachten. Het blijft een CMS, dus gevoelige informatie kun je er niet in opslaan. Dan zou je beter een CMS gekoppeld aan een CRM moeten nemen. WordPress heeft allerlei plugins voor hogere veiligheid. Je kunt Googlen op ‘security plugins WordPress’ om de beste te ontdekken. Je webbouwer kan je adviseren; bijvoorbeeld over het afschermen van bepaalde website mappen frompharmacy.com.

Waarom WordPress? Ook als webwinkel!

WordPress is ook als webwinkel te gebruiken via de ‘WOO-commerce plugin’. Deze plugin heeft zijn waarde al langer bewezen. Voor het betalingsverkeer op de Nederlandse markt kan aan WordPress ook nog een iDeal plugin worden toegevoegd. Dit werkt allemaal prima samen en is betrouwbaar.
Je ziet dat je met WordPress alle kanten op kunt en nooit afhankelijk bent van één bepaald bedrijf die software levert. WordPress is verbonden aan een wereldwijde community. En dat biedt je oneindige mogelijkheden.

service video service video

Als webwinkelier starten met service video

Winkelen

webshop webshop

Verbeter uw webshop!

MKB & Industrie

8 signalen waarom uw webshop aan verbetering toe is

Computer & Internet

Advertisement